Zwarte Woud heerlijk motorrijdenVoor de motorrijders zijn er in het Zwarte Woud vele stuurwegen, inclusief prachtige haarspeldbochten. Wegen die het ene panorama met het andere verbinden en met vele leuke dorpjes en terrasjes. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied van Duitsland, in het Duits Schwarzwald genoemd. Het is een middelgebergte gebied in het zuidwesten van Duitsland met hoogtes tot bijna 1.500 meter. Het grootste deel van het gebied is dichte bebossing. Er groeien voornamelijk dennen- en sparrenbomen. 
Het gezellige hotel heeft een terras waar je heerlijk kan zitten om met een biertje de dag door te nemen.

1Dag 1
Heenreis

Het eerste stuk via de snelweg. Na het oversteken van de Rijn kom je in het deel met de mooie motor wegen. Op een hoogte van 800 tot 1.000 meter gaat de route over in de Schwarzwald-Hochstrasse met ski gebieden, vele bochten en mooie uitzichten tot aan het hotel.

2Dag 2
Rondrit naar Schluchsee (ca. 310 km)

Na het ontbijt starten voor de eerste rondrit. Heerlijk sturen over de mooie wegen tot het ontbijt wat gezakt is. Dan wordt het tijd om jezelf te trakteren op een heerlijk stuk Schwarzwalder Kirschtorte, een klassieke Duitse kersen chocoladetaart. In de vele dorpjes is dat de trots van de streek.
In Triberg im Schwarzwald kan je de hoogste watervallen (163 meter) van Duitsland bekijken. De Schluchsee was een gletsjermeer voor hij werd afgedamd. Terug naar het noorden door het donkere woud en langs meren voor een heerlijke motordag.

3Dag 3
Rondrit Titisee en Feldberg (ca. 270 km)

In het zuiden van het Zwarte Woud ligt de Titisee met een oppervlakte van 1,3 vierkante kilometer op 1.000 meter hoogte. Verderop steekt de Feldberg met 1.493 meter boven het Zwarte Woud uit. In de winter maakt hij deel uit van een van de grootste skigebieden van het land, in de zomer kun je per motor of kabelbaan naar de Feldbergturm voor een mooi uitzicht. Verderop op de Schauinslandstrasse kan je genieten van het mooie uitzicht en de vele bochten. In Furtwangen kan je het Koekoeksklokken museum bezoeken. Via vele dorpjes met “bach” in de naam komen we weer bij het gezellige hotel uit.

4Dag 4
Rondrit Lenzkirch en Waldkirch (ca. 300 km)

Nog een prachtige motorrit voor de wielen. Even lucht happen in het Luchtkuuroord Lenzkirch midden in het Zwarte Woud. Langs de Schluchsee en via Waldkirch weer terug. De vele houtzagerijen ruik je vaak al voordat je ze ziet. De vele wijngaarden zorgen voor een heerlijk glaasje bij het eten. Een mooie, afwisselende stuur dag om af te sluiten op het gezellige terras van het hotel.

5Dag 5
Terugreis

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Nog heerlijk genieten van de wegen in het Zwarte Woud. Via de Schwarzwald-Hochstrasse richting Baden-Baden. De Rijn over, voor een stukje Frankrijk en dan naar huis.

Arrangement:
  • Twee, drie of vier (3, 4 of 5-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • 1 persoonskamer: toeslag € 15,- per nacht
  • Welkomstdrankje
  • Route in gpx bestand of itn bestand voor Garmin en Tomtom

Prijzen standaard kamer vanaf:
3 dagen € 215,- .
4 dagen € 285,-
5 dagen € 345,-

Bekijk voor een impressie de fotogalerij en de videopagina van onze reizen naar het Zwarte Woud

Aanmelden