LuxemburgWij bieden een mooie route vanuit Limburg naar het motorvriendelijke hotel in Dasburg. Prachtige rondritten in Luxemburg en Duitsland met daarna een afwisselende mooie route terug van het hotel naar Limburg. Luxemburg heeft veel kleine steden, vaak vanuit een burcht of abdij vanaf de Middeleeuwen gegroeid (Echternach, Vianden, Clervaux). Bij Echternach ligt het prachtige Müllerthal. Door de beekjes, rotsen en beboste heuvels wordt het ook wel Klein-Zwitserland genoemd. Luxemburg heeft verrassende stuurweggetjes door schilderachtige dorpjes en rivierdalen. De mini-Stelvio met heuse haarspeldbochten , ontbreekt niet in onze motorroute. Het is mogelijk meer dagen te boeken.

1Dag 1
Zuid-Limburg en Eifel naar hotel Dasburg (ca. 170 km)

De route start in Zuid Limburg. Over de mooie Zuid-Limburgse wegen via ondermeer Valkenburg en het drielandenpunt van Vaals rij je naar het natuurpark Eifel. De bossen van de Eifel brengen je via Malmedy naar het volgende drielandenpunt die van België, Duitsland en Luxemburg. Na de oversteek van de Our arriveer je via geweldige stuurweggetjes in het motorvriendelijke hotel in Dasburg. Het eenvoudige hotel ligt in het Ourdal in het Duits-Luxemburgs natuurpark Südeifel en heeft gastvrije nederlandse eigenaars.

2Dag 2
Rondrit Mullerthal, mini Stelvio (ca. 310 km)

Een prachtige route met veel bochten en veel afwisseling. Na een stukje via Duitsland kom je via Echtenach Luxemburg binnen. Verder door het prachtige gebied Klein- Zwitserland met het Müllerthal. Via de rivier de Sûre kom je in mooie plaatsen als Ettelbruck en Bourscheid. Over de dam van het stuwmeer van de Sûre rij je verder naar de haarspeld bochten van de mini-Stelvio. In het middeleeuwse Vianden kan je het imposante kasteel bewonderen. De rivier de Our brengt je terug bij het gezellige hotel.

3Dag 3
Rondrit langs de rivieren Our en de Sûre (ca. 240 km)

Vandaag kom je verschillende malen de rivieren Our en de Sûre(Sauer) tegen. De rivieren geven over een groot deel de grens aan met Duitsland. In Wallendorf-pont ontmoeten de rivieren elkaar. Door het mooie Berdorf rij je het Müllerthal in met zijn karakteristieke rotsformaties en kom je uit in Larochette met zijn gezellige terrassen. De pittoreske stad Ettelbruck heeft een verkeers vrij centrum waar altijd wat is te doen. Via de mooiste stuurweggetje naar Clervaux en uiteindelijk terug naar het hotel in Dasburg.

4Dag 4
Van hotel in Dasburg naar Limburg (ca. 155 km)

Voordat je Luxemburg verlaat nog even de tank voordelig volgooien. Via het Belgische Coo met de waterval en om het kuuroord Spa terug naar het mooie Zuid-Limburg. Bij Slenaken de grens over en via Valkenburg naar het eindpunt aan de A2.

Arrangement – individuele reis:
  • Twee (3-daagse tour) of drie (4-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer en beschikbaarheid
  • Toeslag 1 persoonskamer € 10,- per nacht
  • Stalling in garage mogelijk
  • Welkomstdrankje
  • Routes in gpx bestand met een track

Prijs:
3 dagen € 175,-
4 dagen € 235,-

Bekijk voor een impressie de fotogalerij en de video op de videopagina.
Aanmelden