Col de PailheresVoor deze motorreis naar de Pyreneeën doen wij een suggestie met routes voor 3 nachten in het hotel in Spanje en 3 nachten in het hotel aan de Franse kant van de Pyreneeën. Het is mogelijk korter of langer te boeken of op één plek te blijven. De Pyreneeën zijn een bergmassief gelegen op de grens tussen Spanje en Frankrijk. Het bergachtige gebied ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee en strekt zicht uit over een lengte van circa 430 km. Het massief is beduidend minder hoog dan de Alpen, maar toch met de hoogste berg, de Aneto, nog een vorstelijke 3.404 meter. De verschillen tussen de Franse en de Spaanse kant van het gebergte vallen meteen op. Vooral aan de Spaanse kant in het “autonome” Catalonië ligt prachtig breed asfalt en liggen de bochten er mooi bij vaak met een lichte kom vorm. Ook het belastingparadijs Andorra is in een route opgenomen.

1Dag 1
Aankomst bij het Hotel in Spanje

Stelvio Motorreizen heeft voor de heenreis een 3 daagse route gemaakt. Het hotel voor de komende 3 nachten staat in Bellver in Spanje. Heeft in de zomermaanden een buitenzwembad ter beschikking en heeft een prachtig uitzicht op de Pyreneeën.

2Dag 2
Rondrit Natuurreservaat Cadi – Moixeró (ca. 230 km)

Kleine weggetjes door het natuurpark Sierra del Cadi met dichte naaldbossen en rijkgroene bergweides langs onder meer de Pedraforca een bergtop met een speciale vorm door erosie van de kalk. In het park leven meerdere soorten gieren die onheilspellend boven je kunnen rondcirkelen. We steken het stuwmeer La Baells over. Via de oude bergplaats Berga over de Coll de Jou dwars door het natuurpark naar het hotel. Als het weer het toelaat kan je nog gebruik maken van het buiten zwembad.

3Dag 3
Rondrit Andorra, Col de Puymorens, 1.001 bochten weg (ca. 250 km)

Via La Seu d’Urgell naar Andorra. Even de tank volgooien met goedkope benzine om door te rijden naar de hoogste pas van de Pyreneeën de Port d’Envalira op 2.407 meter. Over de Pas de la Casa verlaat je het bergstaatje om de Col de Puymorens in Frankrijk te beklimmen. Na het Spaanse dorp Puigcerda kom je op de N 152. Deze weg wordt ook wel de weg met de 1.001 bochten genoemd. De wegen schijnen hier voor de motor gemaakt te zijn. In Campdevanol links af naar de Coll de Merolla over een weg met veel haarspeldbochten. Om de tol van de 5 km lange Tunnel de Cadi te omzeilen rechts af in La Pobla de Lillet. Een mooie afwisselende bochtige weg. Je komt langs de Tuinen van Artigas en langs de rivier en waterval van Llobregat. In het hotel zal het bier goed smaken.

4Dag 4
Van hotel in Bellver naar hotel in Bagnères de Luchon in Frankrijk (ca. 255 km)

Over de N260 naar het zuiden. Bij de Coll de Nargó rechtsaf over de mooie Coll de Bóixols en de Coll de Faidella naar Tremp. Over een fabelachtige weg langs het grootste stuwmeer van Catalonië de Pantà de Sant Antoni naar het noorden. Kilometers lang volgt de weg de loop van de rivier de La Noguera Palleresa. Je komt door mooie dorpjes zoals Sort met (wild)watersport mogelijkheden. Verder via verschillende wintersportdorpjes en over de 2.072 meter hoge Port de la Bonaigua naar Vielha. Op de Port de de la Bonaigua heb je een schitterend uitzicht op de gletsjer van de Maladeta, de Pico de Aneto (met 3.404 m de top van de Pyreneeën), tot aan Frankrijk toe. Let op dat er paarden en koeien op de weg kunnen lopen. De Coll del Portillon ligt op de grens met Frankrijk niet ver van het gezellige plaatsje Bagnères de Luchon waar je 3 nachten verblijft in een prima hotel met Belgische eigenaren.

5Dag 5
Rondrit Col de Peyresourde, Tourmalet en Lourdes (ca. 290 km)

Vandaag o.a. over de Col de Peyresourde, Col d’Aspin en de Col du Tourmalet (met 2.115 meter de hoogste vandaag). Veel bochten, mooie uitzichten, diepe afgronden, donkere tunnels, restaurantjes op de top, prachtige natuur dus met andere woorden, geweldig. Deze Cols zijn vaste prik in de Tour de France, te zien aan de diverse monumenten. Op de top van de Col du Tourmalet staat een restaurant met een Tour de France interieur van nostalgische fietsen, foto’s etc. Op de Col du Soulor buigen we af naar het noorden. Via het bedevaartsoord Lourdes en de verrassend mooie Hourquette  d’Ancizan terug naar het hotel.

6Dag 6
Rondrit naar Spanje met Col du Pourtalet en Col d’Aubisque (ca. 375 km)

Vandaag de koninginnenrit. Na het ontbijt op de motor voor een prachtige rit door de Spaanse provincie Aragón in het hart van de Pyreneeën. Aragón is niet zo strak als Catalonië. Meer ontspannen, minder regels. Hier vindt je de hoogste bergen. Schaapskuddes kunnen de weg oversteken. De streek is bezaaid met middeleeuwse (Romaanse) en Moorse bouwwerken. Als we uit de tunnel de Bielsa komen zijn we in Spanje. Bij de rotonde voor Escalona naar rechts om een geweldig slinger weggetje te volgen met o.a. de tunnel de Cotefablo naar Biescas. Een ruime weg brengt ons over de mooie Col du Pourtalet weer in Frankrijk. Over de indrukwekkende weg tegen de bergwand aan rijden we de Col d’Aubisque op. De Tourmalet, Col d’Aspin en de Col de Peyresourde rijden we nu de andere kant op naar het hotel in Bagnères de Luchon.

7Dag 7
Vertrek vanuit Hotel

Voor de terugweg heeft Stelvio Motorreizen een route gemaakt over de mooiste Franse wegen met suggesties voor hotels onderweg.

Arrangement – individuele reis:
  • Zes (7-daagse tour) overnachtingen
  • In Spanje op basis van halfpension (ontbijt +diner)
  • In Frankrijk op basis van logies met ontbijt
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Toeslag 1 persoonskamer € 130,-
  • In Frankrijk stalling in afgesloten ruimte
  • Welkomstdrankje
  • Routebeschrijving in gpx bestand voor Garmin en Tomtom.

Prijs:
7 dagen vanaf € 465,- in standaard kamer.
Bekijk voor een impressie de fotogalerij of op de filmpagina naar één van onze reizen naar de Pyreneeën.
Aanmelden