Duitsland Moezel met Stelvio Motorreizen

In Duitsland zijn in de Moezelstreek na elke bocht idyllische wijndorpen met prachtige huisjes en wijngaarden te vinden. De Romeinen hebben de basis gelegd voor het mooie wijnlandschap. Tientallen burchten en kastelen getuigen nog van de tijd van de middeleeuwen. Het is een prachtige streek met kronkelige wegen op steile rivieroevers, bossen, mooie panorama’s, prachtige steden met vakwerkhuizen, kloosters en kastelen. Routes door de Moezelstreek maar ook uitstapjes door de Eifel, Natuurpark Westerwald en door het middelgebergte van de Taunus en de Hunsrück.

Na een dagje heerlijk sturen is het ruime terras met uitzicht op de Moezel en de prachtige omgeving een geweldige plek om de dag door te nemen. De eigenaar is motorrijder. Het motor vriendelijke hotel ligt in een dorpje aan de Moezel en met bar, restaurant, terras en garage weten ze wat motorrijders willen.

1Dag 1
Limburg – Eifel – Moezeldal

Via Limburg naar Aaken om daar de snelweg te verlaten. Een afwisselende route door de Eifel brengt u naar het motorvriendelijke hotel bij de Moezel.

2Dag 2
Rondrit naar de Taunus en Hunsrück (ca. 275 km)

Over de Moezel wijnstraat via Broden-bach naar Boppard met de brug over de Rijn. Hier komen we in het berggebied van de Taunus. Via Loreley en Bad Schwalbach steken we bij Lorch met een pontje de Rijn weer over. Dan kom je in het laaggebergte tussen de Rijn en de Moezel van de Hunsrück. Via de Hunsrück hohe strasse weer naar de Moezel met zijn mooie dorpjes en panorama’s kom je weer terug in het hotel.

3Dag 3
Rondrit Rijn en Westerwald (ca. 270 km)

Via Klotten gaan we naar het noorden en komen zo in de Hohe Eifel. Verder langs de Nürburgring, bekend van de Formule 1 races en biedt de mogelijkheid om met je eigen motor een ronde te rijden. Verder naar de Rijn die we met de pont oversteken naar Bad Hönningen. Via een mooie route door het Naturpark Westerwald rijden we om Koblenz heen. Daar steken we de Rijn weer over naar het inmiddels vertrouwde moezelgebied met het gezellige hotel.

4Dag 4
Rondrit Moezeltocht (ca. 275 km)

Via de zuidkant van de Moezel kom je door de bekende plaatsen Trarbach en Bernkastel. Van de kronkelwegen op de steile rivieroevers maken we veelvuldig gebruik om van en naar de Moezel te rijden. Bij Thörnich oversteken naar de noordkant. Door het Moezeldal met zijn wijnbouwgebieden verder door Cochem. Een mooie, afwisselende stuur dag om af te sluiten op het heerlijke terras van het hotel.

5Dag 5
Moezeldal – Eifel – Limburg

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Natuurlijk een heerlijk stuk door de Eifel in Duitsland om nog te genieten van het motorrijders paradijs. Pas in Limburg gaat de route de snelweg op.

Arrangement:
  • Twee, drie of vier (3, 4 of 5-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • 1 persoonskamer: toeslag € 18,- per nacht
  • Welkomstdrankje
  • Route in gpx bestand of itn bestand voor Garmin en Tomtom

Prijzen standaard kamer vanaf:
3 dagen € 195,- .
4 dagen € 260,-
5 dagen € 325,-

Bekijk voor een impressie de fotogalerij van de Moezel.

Aanmelden