Drielandenpunt
Stelvio bochten
Voor deze fantastische motorreis ligt het hotel bij het drielandenpunt van Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Wij doen een suggestie met routes voor 4 nachten in het hotel. Het is mogelijk langer te boeken. In deze motorvakantie komen we meerdere keren op de prachtige Stelviopas. De Stelvio met een hoogte van 2.758 meter is er eentje die je als motorrijder niet mag missen. De beroemdste zijde ligt aan de oostkant. Vanaf Prad ga je door maar liefst 48 gemarkeerde haarspeldbochten 1.972 meter omhoog. Met 39 bochten en een verval van 1.536 meter doet de prachtige westkant naar Bormio er niet veel voor onder. Anders dan op de meeste passen is het feest bovenop de Passo di Stelvio ofwel Stilfserjoch. Hotels, restaurants, souvenirs en warme worsten verwelkomen de vele motorrijders.

1Dag 1
Aankomst bij het hotel aan de Reschensee

Stelvio Motorreizen verzorgt een mooie 2 daagse aanrijroute met suggesties voor hotels. Het hotel voor de komende 4 nachten beschikt over comfortabele kamers, een wellness, sauna en gezellige bar. Het ruime terras met mooi uitzicht is een uitgelezen plek om de avonturen van de dag door te nemen. Het hotel ligt centraal in een gezellig dorp net na de Reschenpas over de grens in Italië aan de Reschensee. Motorrijders zijn er meer dan welkom.

2Dag 2
Rondrit Kaunertal, Samnaun en Stelvio (ca. 280 km)

De weg door het Kaunertal in Oostenrijk met aan het einde de Kaunertaler Gletscher is de tol meer dan waard. Naar de top op 2.750 meter krijg je maar liefst 29 genummerde haarspeldbochten. Onderweg zie je een stuwmeer met een van de hoogste damwanden ter wereld (168m) en fabelachtige uitzichten. Op de weg terug kan je in het belastingvrije Samnaun goedkoop de tank van je motor vol gooien. Winkeltjes en terrassen genoeg om je de rest van de dag te vermaken. De route gaat, voor de liefhebbers van mooie bochten, nog verder met een rondje naar de Passo Stelvio en de Umbrail. De 48 haarspeldbochten naar de top zijn een onvergetelijke ervaring.

3Dag 3
Rondrit Flüelapas, Albulapas, Bernina (ca. 290 km)

Na het ontbijt buffet stappen we op om, een groot deel van de dag, door Zwitserland te rijden. Langs heldere meren en reusachtige rotsvlaktes rijden we over de Flüelapas naar Davos. Parallel aan de Flüelapas loopt de rauwe en wilde Albulapas compleet met Gletschermeer. Via de mooie wegen over de Berninapas komen we in het belastingparadijs Livigno waar de benzine goedkoop is. Met een volle tank rijden we verder via de mooie Umbrailpas naar het hotel.

4Dag 4
Rondrit Umbrail, Gavia en de Stelvio (ca. 240 km)

De Umbrail met zijn 34 haarspeldbochten en een stijging van 12,5 procent is absoluut een must om met de motor gereden te hebben. We rijden door om de Gaviapas in Italië met een hoogte van 2.612 meter, van de mooie zuidkant op te rijden. Smal spannend en landschappelijk een topper. Met zijn 43 kilometer zeker niet te kort. Het toetje is deze dag de “Koning van de Alpen” de Stelvio maar dan van de zuidkant.

5Dag 5
Vertrek vanuit het hotel aan de Reschensee

Voor de terugweg heeft Stelvio Motorreizen een terugrijd route gemaakt met suggesties voor hotels onderweg. De 3-daagse route gaat via de Finstermünzpas, Arlbergpas en de Flexenpas via Lech naar Duitsland. Via binnenwegen door Zuid-Duitsland naar het eerste hotel in het Zwarte Woud. De 2e dag door het Zwarte woud over de Swarzwaldhochstrasse naar de Eifel. De laatste dag gaat via de Eifel naar huis.

Arrangement – individuele reis:
  • Vier overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer in standaard kamer
  • Stalling in garage of in een afgesloten overdekte ruimte mogelijk
  • Welkomstdrankje
  • Routes in gpx bestand met een track.

Prijzen:
5 dagen vanaf € 445,- (halfpension) toeslag 1 persoonskamer € 45,-.
Meer dagen op aanvraag !

Bekijk voor een impressie de fotogalerij en de videopagina  van onze reizen naar het drielandenpunt
Aanmelden