Monte ZoncolanMotorreis naar Karinthië met uitstapjes naar de Dolomieten in Italië en de Vrsicpas in Slovenië.
Karinthië staat bekend om zijn goede klimaat. Dit komt door zijn geografische ligging aan de zuidzijde van de Oostenrijkse Alpen. Het motorvriendelijk hotel dient 6 nachten als uitvalsbasis voor prachtige toerritten naar o.a. de Nockalmstrasse en Grossglockner in Oostenrijk en uitstapjes naar Italië en Slovenië.

1Dag 1
Aankomst bij het hotel in Oostenrijk

Stelvio Motorreizen verzorgt een mooie 2 of 3 daagse aanrijroute met suggesties voor hotels. De nachttrein van Düsseldorf naar Innsbruck is een optie om tijd en kilometers te besparen.
Het hotel voor de komende 6 nachten beschikt over comfortabele kamers, een sauna, een buitenzwembad en een gezellige bar. Het ruime terras met mooi uitzicht is een uitgelezen plek om de avonturen van de dag door te nemen. Het hotel ligt in een gezellig dorp op een centraalpunt in het zuiden van Oostenrijk. Motorrijders zijn er meer dan welkom. In het hotel kan je voor de Nockalmstrasse, de Grossglockner en de Gerlospas een kortingskaart kopen.

2Dag 2
Rondrit Nockalmstrasse (ca. 320 km)

De 52 haarspeldbochten op dit 34 km lange traject van de Nockalmstrasse zorgen voor veel stuurplezier. De Nockalmstrasse staat op nummer 1 van de 10 beste Alpenpassen van Oostenrijk. Er zijn maar liefst 2 pashoogtes op dit traject. Het landschap is heel afwisselend met kale hoogten die met mossen zijn bedekt en dan weer naaldbomen. Via de Turracherhöhe rijden we terug langs de Milstätersee. Op de terugweg komen we in de buurt van de Weissensee (bekend van de schaatswedstrijden). Je kan de weg erheen pakken en nog even aan de oever bootjes kijken en koffie drinken in Techendorf voordat je verder gaat naar het hotel.

3Dag 3
Rondrit naar de Dolomieten in Italië en de Plöckenpas (ca. 300 km)

Langs de rivier de Gail rijden we naar de grens met Italië. De beste alpenpas van Italië de Passo di Giau met een hoogte van 2.233 meter staat op het programma. Met zijn grandioze vergezichten en vele bochten een topper. De Passo di Falzarego is ook niet de minste voordat we Cortina d’Ampezzo bereiken. Via de zuid kant van de Karintische Alpen door prachtige dorpjes en mooie slinger weggetjes rijden we de grens over de mooie Plöckenpas (1.360 m) naar het hotel

4Dag 4
Rondrit Grossglockner (ca. 280 km)

Heerlijk genieten van het landschap, de panorama’s en de 36 haarspeldbochten die de Grossglockner (2.504 m.) ons geeft. We nemen absoluut de weg naar de Kaiser Franz Josephs Hohe met het uitzicht op de Pasterze gletsjer. Een bezoek aan het bezoekerscentrum is de moeite waard. Bij de Edelweissspitze is de Edelweisshütte met het geweldige uitzicht en de heerlijke apfelstrudel een must. We rijden tot het tolpoortje en keren, om de Grossglockner en de haarspeldbochten van de ander kant te bekijken. Langs de rivier de Möll en de Drau rijden we door het mooie dal naar het hotel waar je nog even een duik in zwembad kan nemen.

5Dag 5
Rondrit naar Slovenië met Vrsicpas en Mangartpas (ca. 280 km)

Na het heerlijke ontbijt rijden we naar Slovenië. Na Kranjska Gora rijden we omhoog via de mooiste Alpenroute van Slovenië de Vrsicpas. Aan de Vrsicpas heb je de handen vol als motorrijder met zijn 51 haarspeldbochten. De noordkant heeft in de bochten kinderkopjes leggen. De prachtige Mangartpas mag je niet overslaan. Over de Predilpas kom je weer in Italië. De Nassfeldpas met zijn talrijke haarspeldbochten en tunnels brengt ons weer in het hotel.

6Dag 6
Rondrit Stallersattel (ca. 290 km)

Na het ontbijt op de motor om via de noordkant de Plockenpass te bedwingen. Dan via een mooi stukje Italië met ondermeer de Sella Monte Zoncolan (finish plaats in de Giro van 2018) en Sextental naar de Stallersattel. De Italiaanse kant heeft mooi asfalt en heeft veel bos. De weg is zo smal dat er ieder halfuur van rijrichting wordt gewisseld. De top op 2.052 meter ligt op de grens in een wild hooggebergte. De afdaling, slingerend door het Deferregental in Oost-Tirol, is genieten.

7Dag 7
Vertrek vanuit het hotel in Oostenrijk

Voor de terugweg heeft Stelvio Motorreizen een terugrijroute gemaakt met suggesties voor hotels onderweg in Oostenrijk en het Zwarte Woud.

Arrangement – individuele reis:
  • Zes (7-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt +diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Voor 1 persoonskamer per nacht € 10,- toeslag
  • Stalling in garage mogelijk
  • Welkomstdrankje
  • Routebeschrijving in gpx bestand voor Garmin en TomTom.

Prijs:
Zes overnachtingen vanaf € 635,- (halfpension).

Bekijk voor een impressie de fotogalerij van onze reizen naar Oostenrijk
Aanmelden