Vakwerkhuizen DuitslandVoor Motorreizen is de Eifel prima geschikt. De Eifel ligt niet ver van Limburg in Duitsland. Het landschap wordt bepaald door bossen, stuwmeren en pittoreske stadjes en dorpen met oude burchten en vakwerkhuizen. Door vulkanische activiteit zijn er bergen en in de kraters meren ontstaan. Met al zijn haarspelbochten, bergen, bossen en een prima onderhouden wegdek, is de Eifel een motorrijders paradijs.

Na een mooie motortoer kunt u bijkomen in het door ons uitgekozen hotel bij het pittoreske stadje Manderscheid. Het is een landelijk gelegen hotel met biergarten, waar bikers welkom zijn. Het hotel beschikt over sfeervolle kamers, een goed restaurant en een mooi terras.

1Dag 1
Nederweert – Bad Weidenbach

De route start van een opgegeven adres of bij het AC restaurant in Nederweert. Een afwisselende route brengt u naar het hotel in de Eifel. Ondermeer langs Monschau door het Nationaal Park Eifel en de bochtige wegen bij Schleiden. Het eindpunt ligt in de Vulkan-Eifel bij Bad Weidenbach en de toeristische plaats Manderscheid met zijn opvallende burchten.

2Dag 2
Rondrit Oostkant van de Eifel en Nürburgring (ca. 290 km)

Door Daun naar de Nürburgring. De Nürburgring is bekend van de Formule 1 races en biedt de mogelijkheid om met je eigen motor een ronde te rijden. Verder om de het kratermeer de Laacher See, richting Koblenz waar de route de Rijn volgt. Door het Moezeldal met zijn wijnbouwgebieden verder naar Treis en terug naar het Eifelgebied. Door het nagenoeg ontbreken van verkeersdrempels en flitspalen noemen sommigen de Eifel zelfs een speeltuin voor motorrijders.

3Dag 3
Rondrit Zuidkant van de Eifel en Moezel (ca. 320 km)

De bekende plaats Cochem met zijn terrassen mag je niet missen. Verder door Klotten en het Mühltal. Naar de Moezel toe en er weer vandaan. Zo pak je de mooiste slinger weggetjes omlaag en weer omhoog, op zoek naar mooie vergezichten. Bij Mehring voor de laatste keer de Moezel oversteken. Door de mooie plaatsjes Landscheid en Eisenschmitt naar het hotel.

4Dag 4
Bad Weidenbach – Nederweert

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Natuurlijk nog een heerlijk stuk door de Eifel om nog te genieten van het motorrijders paradijs. Pas in Limburg gaat de route de snelweg op. Bij het AC restaurant in Nederweert eindigt de route.

Arrangement – individuele reis:
  • Twee (3-daagse tour) of drie (4-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Tweepersoons- als 1 persoonskamer: toeslag € 20,- per nacht
  • Afgesloten, overdekte stalling
  • Route in gpx bestand met een track

Prijzen standaard kamer vanaf:
3 dagen € 185,-.
4 dagen € 250,-.
5 dagen € 315,-.
Bekijk voor een impressie de fotogalerij en de filmpagina van onze reizen naar o.a. de Eifel.

Aanmelden