Harz met Stelvio MotorreizenDe Harz in het noordelijkste middelgebergte van Duitsland is zeer geschikt voor een motorreis. De afstand vanaf Nederland is goed te overbruggen. De hoogste berg is de Brocken met 1142 meter.  Het gebergte wordt onderverdeeld in de Oberharz in het westen en de Unterharz in het oosten. Het oostelijkste gedeelte van de Oberharz is de Hochharz, waartoe het Brockenmassief behoort. Het gebied staat bekend om de talloze legendes over heksen en hekserij. In de Harz vindt je prachtige vakwerkstadjes zoals Stolberg, afwisselende berglandschappen met dichte bossen, stuwmeren, heldere bergbeken en watervallen. Op de Harzer Schmallspurbahn met een lengte van 140 kilometer zijn de stoomtreinen een attractie op zich.

1
Dag 1
Hengelo – Wildeman (ca 330 km)

De route start bij het tankstation net voorbij Hengelo of vanaf je woonplaats. Eerst nog wat snelweg in Duitsland om voorbij Osnabrück de snelweg te verlaten. Je rijdt door een prachtig glooiend en vooral bosrijk heuvellandschap langs Hamelen en Bad Pyrmont in het Weserbergland. Dit zorgt voor de eerste heerlijke bochten en in de verte zijn ook al de eerste toppen van het Harz massief te zien. Het hotel is centraal gelegen en motorvriendelijk. Het hotel is een mooi gezellig familie hotel gerund door Nederlanders.

2
Dag 2
Harz Oost (ca. 250 km)

Het oostelijk deel van de Harz staat vandaag op het programma. Langs de Romkerhaller wasserfall, door het Okertal en de mooie plaats Wernigerode naar de Drei Ahnen Hohe waar je de stoomtreinen kan bewonderen. Bij de Rappbodetalsperre is een motortreff die je kan bezoeken. Na de Hexentanzplatz verder de voormalige DDR in. Het plaatsje Stolberg is een vakwerkdorpje dat zo lijkt weggelopen uit een sprookje van de gebroeders Grimm. Door het National Park Harz weer terug naar het hotel.

3
Dag 3
Harz west (ca. 230 km)

Via Osterode naar het naturpark Vogler en het Wesertal. Mooie afwisselende stuurweggetjes. Voordat je bij het hotel komt noch even naar Hahnenklee met de indrukwekkende staafkerk. Terug naar het hotel om nog even een duik te nemen in het naast gelegen openlucht zwembad. Of napraten aan de bar voor het heerlijke diner.

4
Dag 4
Harz midden (ca. 240 km)

Vandaag passeer je een aantal stuwmeren met indrukwekkende stuwdammen. In de Oberharz de Okerstausee en in het National Park Harz de Sösestausee en de Oderstausee. Na een mooie route via Sankt-Andreasberg en Nörten-Hardenberg passeer je nog de Innerstestausee voordat je bij het gezellige hotel arriveert.

5
Dag 5
Wildeman – Hengelo (ca. 285 km)

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Vóór de rit naar huis nog een stukje door de Harz en het Weserbergland. Het laatste stuk door Duitsland tot Hengelo gaat over de autobahn.

Arrangement:
  • Twee, drie of vier (3, 4 of 5-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per nacht
  • Carport voor motoren
  • Welkomstdrankje
  • Route in gpx bestand of itn bestand voor Garmin en Tomtom

Prijzen standaard kamer vanaf:
3 dagen € 185,- .
4 dagen € 245,-
5 dagen € 305,-

Bekijk voor een impressie de fotogalerij en de videopagina van onze reizen naar de Harz

Aanmelden