Grens Italië en Frankrijk Agnelpas (Colle dell’Agnello)Een motorreis voor wie graag eens met de motor over de mooiste Alpen Cols in Frankrijk wil rijden. Het hotel is zo gelegen dat we de indrukwekkende cols uit de Route des Grandes Alpes kunnen rijden. Een kleine greep uit het programma zijn de Col de la Bonette met een hoogte van 2.802 meter de hoogste berijdbare verharde weg in Europa, Col de Vars, de Col d’Izoard, Col du Galibier, Alpe d’Huez en de Col de la Madeleine. Het hotel van deze vakantie bij Stelvio Motorreizen ligt in een mooi bergdorpje ten zuiden van de historische plaats Briançon, de hoogst gelegen stad van Frankrijk. Voor deze reis hebben we ook off road routes beschikbaar voor de Coll de Parpaillon, Col du Sommeiller en de Colle dell’ Assietta. Deze staan in de top 10 van de mooiste motorwegen in Europa.

1Dag 1
Aankomst bij het Hotel.

Stelvio Motorreizen verzorgt een 2 daagse aanrijroute over D-wegen, route national en snelweg met een suggestie voor een hotel in Neufchateau. Na de Col du Galibier (2.642 meter) is het niet ver meer naar het hotel. Het hotel in de Franse Alpen  heeft een sauna, zonneterras en een buiten zwembad (juli en augustus). De Nederlandse eigenaren zullen je verwelkomen.

2Dag 2
Rondrit Col du Galibier en Croix de Fer (ca. 270 km)

De route voor de deze dag is onder de wielrenners bekend als de Marmotte. Je begint met de beklimming van de Col du Galibier en dan via de Col du Télégraphe richting de Col de la Croix de Fer en Col de Glandon. De route voert langs het stuwmeer Lac de Grand Maison. Aan het einde van dit meer ligt een indrukwekkende stuwdam. We rijden verder naar Alpe d’Huez, die je vanaf de noord west kant beklimt. Op de Alpe d´Huez rij je door over de smalle weggetjes naar de Col de Sarenne en weer naar het hotel.

3Dag 3
Rondrit Col de la Bonette, Col de la Cayolle en Col de Vars (ca. 330 km)

Deze dag staat de hoogste berijdbare weg van Europa op het programma, de Col de La Bonette waar je op een hoogte van 2.802 meter een prachtig uitzicht hebt over de omliggende bergen. Het laatste stuk weg naar de Cime de la Bonette heeft een stijgingspercentage van 15%. Naar beneden rijdend kom je door het spookdorp waar ooit militairen de pas bewaakte. De volgende pas is de Col de La Cayolle op 2.326 meter met afwisselende krappe en vloeiende wegen. Na Barcelonette via de Col de Vars terug naar het hotel voor een welverdiende 3 gangen diner.

4Dag 4
Rondje Italië via Col d’Izoard en Agnelpas (ca. 280 km)

De dag start met een route naar de Col d’Izoard (de nr 1 in de beste Franse Alpenpassen), vervolgens over de grens met Italië over ruige hoogvlaktes naar de Agnelpas (Colle dell’Agnello) ook wel de vergeten pas genoemd. De wegen zijn vrij smal en nabij de top (2.744 meter) ook behoorlijk bochtig. Vanaf de pashoogte, op de grens van Italië en Frankrijk, heeft men uitzicht op de 3.841 meter hoge piramide van de Monviso. Via een mooi dal verlaat je de bergen om een stukje over vlak land door de provincie Turijn in Piëmonte te rijden. In het westen zijn de imposante bergen te zien en voordat je het weet rij je weer een dal in richting Colle Sestriere terug over de grens met Frankrijk naar het hotel in het mooie bergdorpje.

5Dag 5
Rondrit Col du Noyer en Alpe D’Huez (ca. 290 km)

Langs het meer Lac de Serre Ponçon richting Gap. Via de wat minder bekende Col de Manse naar het op 1.664 meter hoog gelegen Col du Noyer. Mooie stuur weggetjes langs meertjes door dorpjes en over onbekende colletjes als de Col de L’Holme en Col d’Ornon. Via Bourg d”Oisans kom je op de 21 haarspeldbochten naar de top van de Alpe d’Huez. Over de Col du Lautaret terug naar het hotel.

6Dag 6
Vertrek vanuit het hotel

Nog één keer beklim je de Col du Galibier en geniet van het panorama. Deze dag, met een gevarieerde route van snelweg en Route National, eindigt in Neufchateau. Vandaar is het nog 525 km naar Utrecht.

Arrangement – individuele reis:
  • Individuele reis
  • Vijf overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Toeslag 1 persoonskamer € 290,-
  • Welkomstdrankje
  • Hotel met Nederlandse eigenaren
  • Routes in gpx bestand met een track
  • Meerdere lange en korte routes beschikbaar

Prijzen standaard kamer vanaf:
6 dagen € 535,- (half pension).
Vanaf juni is het hotel beschikbaar. Ook meer nachten te boeken.
Bekijk voor een impressie de fotogalerij en de video van de Franse Alpen op onze videopagina.

Aanmelden