Weserbergland met Stelvio MotorreizenVoor een korte motorreis is het Weserbergland ideaal. Het Weserbergland is een heuvelland rond de rivier de Weser met veel historische vakwerksteden en ligt tussen Harz en Sauerland in Duitsland. Vele sprookjes van de gebroeders Grimm, zoals de rattenvanger van Hamelen, zijn hier opgetekend. Ook de geboorteplaats Bodenwerder van de baron van Münchhausen ligt in dit gebied. Het hoogste punt van het natuurpark Weserbergland ligt in de Solling op 528 meter hoogte. De wegen lijken voor motorrijden gemaakt. Het centraal gelegen, motor vriendelijke 3 sterren hotel beschikt over een restaurant, terras, biergarten en een sauna.

1Dag 1
Oldenzaal naar hotel in Lügde (ca. 235 km)

De route start op de grens bij Oldenzaal. Na Osnabrück de snelweg verlaten om in het Teutoburgerwald de stuurweggetjes op te zoeken. Door het Wiehengebirge komt u in Porta Westfalica. Hier staat het Kaiser Wilhelm denkmal. Na het oversteken van de Weser is het nog een mooie weg naar het hotel in Lügde.

2Dag 2
Naar het land van de Gebroeders Grimm (ca. 260 km)

We rijden in het gebied van de Deutsche Märchenstrasse en door het romantische Wesertal. In Bodenwerder vindt u nog steeds Baron von Münchhausen en in Hamelen is de rattenvanger nog regelmatig actief. Een heerlijke dag van toeren en rondkijken in een sprookjesachtig verleden. Het mooie dorp Lügde ligt op loopafstand van het hotel en is bekend om zijn vakwerkhuizen.

3Dag 3
Tocht naar de Harz (ca. 337 km)

Over de blauwe brug steken we de Weser over. We passeren mooie dorpjes met de typische vakwerkhuizen. Ons doel is het nationale park tussen Bad Harzburg en Osterode in de Harz. Je komt door het Okertal met de stuwmeren Okerstausee en Sösestausee. Je passeert een waterval en de Drei Annen Hohne een stationnetje waar regelmatig de stoomtrein aankomt. Mooie bochtige asfaltwegen en heuvels boven de 400 meter zorgen voor veel stuurplezier. Met een bijzonder pontje maken we de overtocht over de Weser weer terug naar het hotel.

4Dag 4
Van hotel in Lügde naar Oldenzaal (ca. 205 km)

Ook op de terugweg pakken we nog mooie wegen in het Teutoburgerwald. We passeren het Hermanns Denkmal bij Detmold. Voorbij Bielefeld rijden we door het Wiehengebirge naar Ibbenbüren. Hier is nog de mogelijkheid het motormuseum te bezoeken voordat je de snelweg pakt.

Tip! Deze reis is goed te combineren met de reis naar het Sauerland. Daarvoor hebben wij een mooie toeristische route gemaakt van het Weserbergland naar Sauerland.

Arrangement – individuele reis:
  • Twee (3-daagse tour) of drie (4-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer en beschikbaarheid
  • Toeslag 1 persoonskamer € 12 per nacht
  • Beperkte stalling in garage (tot 7 motoren)
  • Routebeschrijving in gpx bestand voor Garmin en TomTom.

Prijzen standaard kamer vanaf:
3 dagen  € 195,-
4 dagen  € 265,-
Bekijk voor een impressie de fotogalerij van een van onze reizen naar Weserbergland.

Aanmelden