SauerlandWaarom je horizon verleggen met motorreizen als je het dichtbij ook kan vinden? Het Sauerland ligt niet ver van Nederland in Duitsland. Daarom dus geschikt voor een korte motorvakantie bij Stelvio Motorreizen. Het Sauerland, ook wel het ‘land der 1000 bergen‘ genoemd, is een echte vakantie regio met vele mogelijkheden om te genieten van de natuur. Het landschap is heuvelachtig tot bergachtig met bossen, heldere beekjes, weiden en oude dorpjes met vakwerkhuizen. Het Sauerland beschikt over een goede wegenstructuur en vooral de kleinere wegen zijn van goede kwaliteit en bijzonder rustig. Geschikt voor de beginnende en de gevorderde motorrijder. Na een mooie motortour kunt u bijkomen in het door ons uitgekozen hotel in Winterberg-Zueschen. Het hotel beschikt over een garage, goed restaurant, terras en een gezellige bar.  Voor dag 2 en 3 doen wij onderstaande suggesties voor een route. Stelvio Motorreizen heeft ook een korte en een langere motor route voor u beschikbaar.

1
Dag 1
Zevenaar naar Winterberg-Zueschen (ca. 255 km)

De route start bij het AC restaurant in Zevenaar. Een afwisselende route brengt u naar Sauerland. Via een route met uitzicht op de Möhnesee komen we door het Natuurpark Arnsberger Wald. Tot aan het hotel krijgt u een voorproefje van de mooie motor wegen door Sauerland die u de komende dagen kunt rijden. In Winterberg-Zueschen ligt uw motor vriendelijke hotel voor de komende dagen.

2
Dag 2
Rondrit Diemelsee en Edersee (ca. 250 km)

Vandaag bezoeken we 2 idyllisch gelegen meren. De Diemelsee en de Edersee zijn populair bij de motorrijder, en dan vooral om de mooie bochten langs het meer. U komt door Winterberg en door Willingen met zijn wereldbeker-wedstrijdschans Mühlenkopfschanze, de hoogste grote springschans ter wereld. Na de rit kunt u ontspannen aan de bar van het Hotel.

3
Dag 3
Rondrit Rothaargebirge en Biggesee (ca. 260 km)

De hoogste berg van Sauerland de “Kahler Asten” en het Rothaargebirge staan op het programma. Ook de wegen bij de Biggesee en het Ebbegebirge zijn zeker de moeite waard. We hebben de mooiste wegen aan elkaar geknoopt tot een heerlijke tourdag, met zeer afwisselend stuurwerk.

4
Dag 4
Winterberg-Zueschen naar Zevenaar (ca. 255 km)

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Voor de rit naar huis nog een heerlijk stuk door het Sauerland. Net als op de heenreis omzeilen we het Ruhrgebied en rijden door het zuiden van het Münsterland naar de grens.

Arrangement – individuele reis:
  • Twee (3-daagse tour) of drie (4-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Toeslag 1 persoonskamer € 12,- per nacht
  • Garage voor motoren
  • Welkomstdrankje
  • Routes in gpx bestand met een track

Prijzen standaard kamer vanaf:
3 dagen € 175,-.
4 dagen € 250,-.

Bekijk voor een impressie de fotogalerij van een van onze reizen naar Sauerland

Aanmelden