Prachtige bochten met Stelvio motorreizenEen motorreis voor wie graag eens met de motor over de mooiste Alpen Cols in Frankrijk wil rijden. Het hotel is zo gelegen dat we de indrukwekkende cols uit de Route des Grandes Alpes kunnen rijden. Een kleine greep uit het programma zijn de Col de la Bonette met een hoogte van 2.802 meter de hoogste berijdbare verharde pas in Europa, Col de Vars, de Col d’Izoard, Agnelpas, Col du Galibier, Alpe d’Huez en de Col de la Madeleine. Het hotel van deze vakantie bij Stelvio Motorreizen ligt in een mooi bergdorpje ten zuiden van de historische plaats Briançon, de hoogst gelegen stad van Frankrijk. Voor deze reis hebben we ook off road routes beschikbaar voor de Coll de Parpaillon, Col du Sommeiller en de Colle dell’ Assietta. Deze staan in de top 10 van de mooiste motorwegen in Europa. Mogelijk zijn er liefhebbers om deze te rijden.

1Dag 1
Vrijdag 1 september. Route naar Neufchâteau.

Vanuit Utrecht is het 520 km. Een dag met in het begin snelweg kilometers. Na Antwerpen en Brussel verlaten we in België al de snelweg en pakken de secundaire wegen. Natuurlijk kan je ook op eigen gelegenheid naar het eerste hotel rijden. We volgen de Maas door allerlei plaatsjes met de toevoeging “sur Meuse” en door o.a. Verdun en Commercy over de D964 naar Neufchâteau voor ons hotel.

2Dag 2
Zaterdag 2 september. Neufchâteau naar Alpen ca. 580 km. 

Nog een lange dag. Afwisselend secundaire weg en tolweg. Aan het einde van de route draaien we de tolweg af naar Saint Michel de Maurienne. Dit is het begin van een prachtige weg over de Col du Telegraphe, de overweldigende Col du Galibier en lager ligt nog de Col du Lautaret. Via Briançon is het nog een klein stukje naar het hotel in een fantastisch bergdorpje waar we 5 nachten blijven. Het gezellige hotel heeft een sauna, zonneterras en een buiten zwembad. De Nederlandse eigenaren zullen ons verwelkomen.

3Dag 3
Zondag 3 september. Col de la Bonette, Col de la Cayolle en Col de Vars ca. 330 km.

Er is een lange route beschikbaar waarbij je de onverharde Coll de Parpaillon mee kan pakken, met de bekende tunnel op de top. In de “kortere” route rij je rechtstreeks naar de hoogste berijdbare weg van Europa; de Col de La Bonette. Op een hoogte van 2.802 meter heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Het laatste stuk weg naar de Cime de la Bonette heeft een stijgingspercentage van 15%. Naar beneden rijdend kom je door het spookdorp waar ooit militairen de pas bewaakte. De volgende pas is de Col de La Cayolle op 2.326 meter met afwisselende krappe en vloeiende wegen. Na Barcelonette via de Col de Vars terug naar het hotel voor een heerlijk 3 gangen diner.

4Dag 4
Maandag 4 september. Col du Noyer en Alpe D’Huez ca. 290 km

Langs het meer Lac de Serre Ponçon richting Gap. Via de wat minder bekende Col de Manse naar het op 1.664 meter hoog gelegen Col du Noyer. Mooie stuur weggetjes langs meertjes door dorpjes en over onbekende colletjes als de Col de L’Holme en Col d’Ornon. Via Bourg d”Oisans komen we op de 21 haarspeldbochten naar de top van de Alpe d’Huez. Over de Col du Lautaret terug naar het hotel.

5Dag 5
Dinsdag 5 september. Col du Galibier en Croix de Fer ca. 270 km

De route voor de deze dag is onder de wielrenners bekend als de Marmotte. We beginnen met de beklimming van de Col du Galibier en dan via de Col du Télégraphe richting de Col de la Croix de Fer en Col de Glandon. De route voert langs het stuwmeer Lac de Grand Maison. Aan het einde van dit meer ligt een indrukwekkende stuwdam. We rijden verder naar Alpe d’Huez, die we vanaf de noord west kant beklimmen.  Op de Alpe d´Huez rijden we door, via de smalle weggetjes naar de Col de Sarenne en weer naar het hotel.

6Dag 6
Woensdag 6 september. Rondje Italie via de Agnelpas en met Col d’Izoard ca. 280 km

Via Briançon rijden we de grens met Italië over naar de Colle Sestriere. Via een mooi dal verlaten we snel de bergen en rijden we een stukje over vlak land door de provincie Turijn in Piëmonte. In het westen zijn de imposante bergen te zien en voordat je het weet rijden we weer naar de bergen richting Agnelpas (Colle dell’Agnello) (ook wel de vergeten pas genoemd). De wegen zijn vrij smal en nabij de top (2.744 meter) ook behoorlijk bochtig. Vanaf de pashoogte, op de grens van Italië en Frankrijk, heeft men uitzicht op de 3.841 meter hoge piramide van de Monviso. De Col d’Izoard (nr 1 in de beste Franse Alpenpassen) is de slagroom op de taart onderweg naar het gezellige hotel.

7Dag 7
Donderdag 7 september. Van de Alpen via Col de la Madeleine naar de Jura ca. 300 of 360 km

Helaas voor de laatste keer over de Col du Galibier.  Beneden rijden we langs de tolweg naar het plaatsje La Chambre aan de voet van de weg naar de mooie Col de la Madeleine. We hebben een kortere route van 300 km die de Col de la Madeleine overslaat. Weer beneden rijden we langs de rivier de L´Isere naar het plaatsje Saint Pierre D´Albigny naar de Col du Frene. Over de mooie D991 rijden we de Jura in. In Saint-Claude aan de samenloop van de rivieren Bienne en de Tacon, staat ons hotel voor deze tussenstop in de Jura.

8Dag 8
Vrijdag 8 september. Van de Jura naar de Vogezen ca. 270 km

Over D-wegen rijden we door leuke Franse dorpjes en langs meren van de Jura naar de Vogezen. Aan het eind van de dag via de Ballon d’ Alsace de Vogezen in. Bij La Bresse ligt het hotel voor de komende nacht.

9Dag 9
Zaterdag 9 september. Van de Vogezen naar Noord Frankrijk ca. 260 km

Het begint al met een mooi weggetje met uitzichtpunten op de plaats Gerardmer. Verder door de Vogezen naar de Col de la Schlucht en Col du Bonhomme. Via deze verrassend mooie route rijden we naar Kédange sur Canner in Noord Frankrijk niet ver van Luxemburg.

10Dag 10
Zondag 10 september. Van Noord-Frankrijk via Luxemburg naar huis

Helaas de laatste dag. Al snel steken we de Moezel over bij het drielandenpunt met Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Via binnenwegen door La Rochette, Diekirch en Dasburg. Nog even goedkoop tanken en drank inslaan voor je de grens over gaat. De snelweg op bij Sankt-Vith en verder naar huis.

Arrangement – groepsreis van 1 september t/m 10 september!
  • Negen overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer en standaardkamer
  • Welkomstdrankje
  • Nederlandse eigenaren in hotel in Franse Alpen
  • Reisbegeleiding
  • Routebeschrijving in gpx bestand met track

Prijs in 2 persoonskamer:
10 dagen € 945,-.
1 persoonskamer toeslag € 250,-.(niet meer beschikbaar)

Bekijk voor een impressie de fotogalerij en de video van de Franse Alpen op onze videopagina.
Aanmelden