MullerthalAfwisselende motorreis door Luxemburg en Duitsland. Wij bieden een mooie route vanuit Limburg naar het motorvriendelijke hotel in Dasburg. Prachtige rondritten in Luxemburg en Duitsland met daarna een afwisselende mooie route terug naar Limburg. Luxemburg is lekker dichtbij en heeft prachtige wegen die de Ardennen, de Eifel en de Moezel met elkaar verbinden. Luxemburg heeft veel kleine steden, vaak vanuit een burcht of abdij vanaf de Middeleeuwen gegroeid (Echternach, Vianden, Clervaux). Bij Echternach ligt het prachtige Müllerthal. Door de beekjes, rotsen en beboste heuvels wordt het ook wel Klein-Zwitserland genoemd. Luxemburg heeft verrassende stuurweggetjes door schilderachtige dorpjes en rivierdalen. De mini Stelvio met heuse haarspeldbochten , ontbreekt niet in onze motorroute.

1Dag 1
Vrijdag 27 september. Zuid-Limburg en Eifel naar hotel Dasburg (ca. 170 km)

We verzamelen aan het eind van de ochtend bij een tankstation aan de A2 in Limburg. Over de mooie Zuid-Limburgse wegen via onder meer Valkenburg en het drielandenpunt van Vaals rijden we naar het natuurpark Eifel. De bossen van de Eifel brengen ons via Malmedy naar het volgende drielandenpunt die van België, Duitsland en Luxemburg. Na de oversteek van de Our arriveren we in het motorvriendelijke hotel in Dasburg. Het hotel ligt in het Ourdal in het Duits-Luxemburgs natuurpark Südeifel en heeft gastvrije Nederlandse eigenaars.

2Dag 2
Zaterdag 28 september. Rondrit Mullerthal, mini Stelvio (ca. 280 km)

Een prachtige route met veel bochten en veel afwisseling. Na een stukje via Duitsland komen we via Echtenach Luxemburg binnen. We rijden het prachtige gebied Klein- Zwitserland in met het Müllerthal. Via de rivier de Süre komen we in mooie plaatsen als Ettelbruck en Bourscheid. Over de dam van het stuwmeer van de Süre rijden we verder naar de mini-Stelvio. In het middeleeuwse Vianden kunnen we het imposante kasteel bewonderen. De rivier de Our brengt ons terug bij het gezellige hotel voor weer een heerlijk diner.

3Dag 3
Zondag 29 september. Rondrit door Blumenthal en door Kopstal (ca. 290 km)

Na een stukje door Luxemburg steken we de rivier Our over naar het Eifelgebied in Duitsland. Terug over de rivier de Sûre door het Blumenthal komen we in het gebied ten noorden van de stad Luxemburg met Kopstal als meest zuidelijke punt. Even de grens over van België en snel weer terug om via een stuwmeer en het plaatsje Kautenbach weer in Dasburg aan te komen.

4Dag 4
Maandag 30 september. Van hotel in Dasburg naar Limburg (ca. 155 km)

Voordat we Luxemburg verlaten nog even de tank voordelig volgooien. Via het Vielsalm en om het kuuroord Spa terug naar het mooie Zuid-Limburg. Bij Slenaken komen we de grens over en via Valkenburg rijden we naar het eindpunt aan de A2.

Arrangement – groepsreis van 27 september t/m 30 september:
  • drie overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • prijs op basis van 2 persoonskamer
  • toeslag 1 persoonskamer € 10,- per nacht
  • stalling in garage mogelijk
  • welkomstdrankje
  • reisbegeleiding
  • Routes in gpx bestand met een track

Prijs groepsreis:

4 dagen € 235,-

Bekijk voor een impressie de fotogalerij en de video op de videopagina.

Aanmelden