Tijd voor gebak en koffieDe Harz in het noordelijkste middelgebergte van Duitsland is zeer geschikt voor een motorreis. De afstand vanaf Nederland is goed te overbruggen. De hoogste berg is de Brocken met 1142 meter.  Het gebergte wordt onderverdeeld in de Oberharz in het westen en de Unterharz in het oosten. Het oostelijkste gedeelte van de Oberharz is de Hochharz, waartoe het Brockenmassief behoort. Het gebied staat bekend om de talloze legendes over heksen en hekserij. In de Harz vindt je prachtige vakwerkstadjes zoals Stolberg, afwisselende berglandschappen met dichte bossen, stuwmeren, heldere bergbeken en watervallen. Op de Harzer Schmallspurbahn met een lengte van 140 kilometer zijn de stoomtreinen een attractie op zich. Gaat de reis niet door vanwege corona maatregelen dan krijg je het geld terug.

1
Dag 1
Vrijdag 17 juli. Hengelo – Bockswiese (ca 330 km)

We verzamelen bij het tankstation net voorbij Hengelo. Eerst nog wat Duitse snelweg om voorbij Osnabrück de snelweg te verlaten. We komen in een prachtig glooiend en vooral bosrijk heuvellandschap langs Hamelen en Bad Pyrmont in het Weserbergland. Dit zorgt voor de eerste heerlijke bochten en in de verte zien we ook al de eerste toppen van het Harz massief. Via Bad Grund komen we bij de mooie stuurweggetjes die de Harz zo geschikt maken voor een motorvakantie. Het hotel is centraal gelegen en motorvriendelijk.  Het hotel is een mooi authentiek etablissement gerund door Nederlanders met binnenzwembad. fitness en wellness ruimten.

2
Dag 2
Zaterdag 18 juli. Harz Oost (ca. 250 km)

Het oostelijk deel van de Harz staat vandaag op het programma. Bij Torfhaus even kijken op het hoogste punt van het National Park Harz. We rijden door Stolberg een vakwerkdorpje dat zo lijkt weggelopen uit een sprookje van de gebroeders Grimm. Na de Hexentanzplatz verder de voormalige DDR in. Bij de Rappbodetalsperre is een bekend motortrefpunt. Bij de Drei Annen Hohe kunnen we de stoomtreinen bewonderen. Langs een waterval en de Okertalsperre rijden we door het Okertal terug naar het hotel.

3
Dag 3
Zondag 19 juli. Harz Midden (ca. 240 km)

Vandaag passeren we een aantal stuwmeren met indrukwekkende stuwdammen. In de Oberharz zien we de Okerstausee en in het National Park Harz de Sösestausee en de Oderstausee. Na een mooie route via het pittoreske Sankt-Andreasberg komen we na Bartolfelde een wachttoren tegen van de voormalige grens van Oost en West Duitsland. Na Nörten-Hardenberg passeren we nog de Innerstestausee voordat we bij het gezellige hotel arriveren.

4
Dag 4
Maandag 20 juli. Harz Zuid-Oost (ca. 260 km)

Via Goslar, Wernigerode en Blankenburg zakken we de Harz door naar het zuiden. In het Kyffhauser gebergte is nog een bikertreff en via Sondershausen, met zijn mooie kasteel, weer naar het noorden. Via vele mooie stuurweggetjes door dorpjes met vakwerkhuizen en heuvels, bossen en meren komen we bij het hotel. Vergeet niet om in de avondwandeling de unieke houten staafkerk te bekijken.

5
Dag 5
Dinsdag 21 juli. Bockwiese – Hengelo (ca. 285 km)

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Voor de rit naar huis rijden we nog een stukje door de Harz en het Weserbergland. Het laatste stuk tot Hengelo pakken we de autobahn.

Arrangement – groepsreis 17 tot 21 juli:
  • Vier (5-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Toeslag 1 persoonskamer € 80,-
  • Binnenzwembad, fitness en wellness ruimte
  • Welkomstdrankje
  • Routebeschrijving op GPS voor Garmin
  • 2 reisbegeleiders

Prijzen standaard kamer:
5 dagen € 355,-

Aanmelden