VakwerkhuizenDe Eifel ligt niet ver van Limburg in Duitsland. Prima geschikt voor een korte motorvakantie bij Stelvio Motorreizen. Het landschap wordt bepaald door bossen, stuwmeren en pittoreske stadjes en dorpen met oude burchten en vakwerkhuizen. Door vulkanische activiteit zijn er bergen en in de kraters meren ontstaan. Met al zijn haarspelbochten, bergen, bossen en een prima onderhouden wegdek, mag de Eifel gerust een motorrijders paradijs genoemd worden.

Na een mooie motortour kunt u bijkomen in het door ons uitgekozen hotel in het pittoreske stadje Manderscheid. Het hotel heeft een Hollandse eigenaar en beschikt over sfeervolle kamers met gratis WIFI, een goed restaurant en een gezellige pub.

1Dag 1
Vrijdag 22 april. Nederweert – Manderscheid

De route start bij het AC restaurant in Nederweert. Een afwisselende route brengt u naar het hotel in de Eifel. We rijden om Aaken heen en verlaten de snelweg. Verder langs Monschau door het Nationaal Park Eifel en de bochtige wegen bij Schleiden. Het eindpunt ligt in de Vulkan-Eifel in de mooie plaats Manderscheid met zijn opvallende burchten.

2Dag 2
Zaterdag 23 april. Rondrit Oostkant van de Eifel en Nürburgring (ca. 290 km)

Door Daun naar de Nürburgring. De Nürburgring is bekend van de Formule 1 races en biedt de mogelijkheid om met je eigen motor een ronde te rijden. Verder om de Laacher See richting Koblenz waar de route de Rijn volgt. Door het Moezeldal met zijn wijnbouwgebieden verder naar Treis en terug naar de Eifel. Door het nagenoeg ontbreken van verkeersdrempels en flitspalen noemen sommigen de Eifel zelfs een speeltuin voor motorrijders.

3Dag 3
Zondag 24 april. Rondrit Zuidkant van de Eifel en Moezel (ca. 320 km)

De bekende plaats Cochem met zijn terrassen mag je niet missen. Verder door Klotten en het Mühltal. Naar de Moezel toe en er weer vandaan. Zo pak je de mooiste slinger weggetjes omlaag en weer omhoog, op zoek naar mooie vergezichten. Bij Mehring de Moezel oversteken en verder door de mooie plaatsjes Landscheid en Eisenschmitt naar het hotel.

4Dag 4
Maandag 25 april. Rondrit Midden van de Eifel en Hunsrück (ca. 270 km)

De Eifel verder verkennen tussen Kyllburg, Gerolstein, Cochem en Bernkastel. Bernkastel ligt midden tussen de wijngaarden in het centrum van de midden Moezel. De Moezel vormt de grens tussen de Eifel in het noorden en de Hunsrück in het zuiden.

5Dag 5
Dinsdag 26 april. Manderscheid – Nederweert

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Natuurlijk nog een heerlijk stuk door de Eifel om nog te genieten van het motorrijders paradijs. Pas in Limburg gaat de route de snelweg op. Bij het AC restaurant in Nederweert eindigt de route. Voor Koningsdag zijn we weer thuis om de vlag uit te hangen.

Arrangement – groepsreis van 22 tot 26 april:
  • Vier overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer en standaardkamer
  • 1 persoonskamer: toeslag € 10,- per nacht
  • Afgesloten motorport
  • Welkomstdrankje
  • Routebeschrijving op GPS voor Garmin

Prijs in 2 persoonskamer:
5 dagen € 265,-.

(eventueel 4 dagen € 215,-).

Bekijk voor een impressie de fotogalerij van de Eifel.
Aanmelden