Gezicht op de Moezel Stelvio Motorreizen

In de Moezel streek zijn na elke bocht idyllische wijndorpen met prachtige huisjes en wijngaarden te vinden. De Romeinen hebben de basis gelegd voor het mooie wijnlandschap. Tientallen burchten en kastelen getuigen nog van de tijd van de middeleeuwen. Het is een prachtige streek met kronkelige wegen op steile rivieroevers, bossen, mooie panorama’s, prachtige steden met vakwerkhuizen, kloosters en kastelen. We toeren door de Moezelstreek maar maken uitstapjes door de Eifel, Natuurpark Westerwald en door het middelgebergte van de Taunus en de Hunsrück.

Na een dagje heerlijk sturen is het ruime terras met uitzicht op de Moezel en de prachtige omgeving een geweldige plek om de dag door te nemen. Het motorhotel ligt in een klein dorpje en met bar, restaurant, terras en garage weten ze wat motorrijders willen.

1Dag 1
Vrijdag 17 mei. Limburg – Eifel – Moezeldal

We verzamelen aan het eind van de ochtend bij een tankstation aan de A2 in Limburg.  We rijden om Aaken heen en verlaten de snelweg. Een afwisselende route door de Eifel brengt u naar het motorvriendelijke hotel in Klotten bij de Moezel.

2Dag 2
Zaterdag 18 mei. Rondrit naar de Taunus en Hunsrück (ca. 275 km)

Over de Moezel wijnstraat via Broden-bach naar Boppard waar we de Rijn oversteken. Hier komen we in het berggebied van de Taunus. Via Loreley en Bad Schwalbach steken we bij Lorch, met een pontje, de Rijn weer over. Dan komen we in het laaggebergte van de Hunsrück tussen de Rijn en de Moezel. Via de Hunsrück Hohe strasse weer naar de Moezel met zijn mooie dorpjes en panorama’s.

3Dag 3
Zondag 19 mei. Rondrit Rijn en Westerwald (ca. 270 km)

Door het wijn dorp Klotten gaan we naar het noorden en komen zo in de Hohe Eifel. We rijden langs de  Nürburgring. Bekend van de Formule 1 races en biedt de mogelijkheid om, tegen betaling, met je eigen motor een ronde te rijden. Verder naar de Rijn die we met de pont oversteken naar Bad Hönningen. Via een mooie route door het Naturpark Westerwald rijden we om Koblenz heen. Daar steken we de Rijn weer over naar het inmiddels vertrouwde moezelgebied met het gezellige hotel.

4Dag 4
Maandag 20 mei. Rondrit Moezeltocht (ca. 275 km)

Via de zuidkant van de Moezel rijden we door de bekende plaatsen Trarbach en Bernkastel. Van de kronkelwegen op de steile rivieroevers maken we veelvuldig gebruik om van en naar de Moezel te rijden. Bij Thörnich steken we over naar de noordkant. Door het Moezeldal met zijn wijnbouwgebieden verder door Cochem. Een mooie, afwisselende  stuur dag om af te sluiten op het heerlijke terras van het hotel.

5Dag 5
Dinsdag 21 mei. Moezeldal – Eifel – Limburg

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Natuurlijk een heerlijk stuk door de Eifel om nog te genieten van het motorrijders paradijs. Pas in Limburg gaat de route de snelweg op.

Arrangement – groepsreis van 17 t/m 21 mei:
  • Vier overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer en standaardkamer
  • 1 persoonskamer: toeslag € 15,- per nacht
  • Welkomstdrankje
  • Routebeschrijving op GPS voor Garmin en Tomtom

Prijs in 2 persoonskamer:
5 dagen € 325,-.

Aanmelden