Zwarte Woud heerlijk motorrijdenVoor de motorrijders zijn er in het Zwarte Woud vele stuurwegen, inclusief prachtige haarspeldbochten. Wegen die het ene panorama met het andere verbinden en met vele leuke dorpjes en terrasjes. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied van Duitsland, in het Duits Schwarzwald genoemd. Het is een middelgebergte gebied in het zuidwesten van Duitsland met hoogtes tot bijna 1.500 meter. Het grootste deel van het gebied is dichte bebossing. Er groeien voornamelijk dennen- en sparrenbomen. 
Het gezellige hotel heeft een terras waar je heerlijk kan zitten om met een biertje de dag door te nemen. Op de heen en terugweg doen we een toeristische route met overnachting in de Eifel. De reis is ook zonder de Eifel te boeken.

1Dag 1
Woensdag 31 mei. Naar Bad Weidenbach in de Eifel

Via de snelweg rijden we naar het zuiden. Bij Maastricht gaan we de snelweg af en rijden verder alles binnendoor. Net over de grens in België stoppen we voor de lunch. Een afwisselende route brengt ons naar het hotel in de Eifel. Onder meer langs Monschau door het Nationaal Park Eifel en mooie bochtige wegen. Het eindpunt ligt in de Vulkan-Eifel bij Bad Weidenbach. Het is een landelijk gelegen hotel met biergarten, waar bikers welkom zijn. Een mooie afsluiting na een eerste, afwisselende stuur dag. 

2Dag 2
Donderdag 1 juni. Naar Bad Peterstal in het Zwarte Woud (ca. 310 km)

Van de Vulkan-Eifel door het Moezeldal en de Hunsrück. Na een stukje snelweg pakken we nog een stukje Vogezen mee. Na het oversteken van de Rijn kom je in het deel met de mooie motor wegen. Op een hoogte van 800 tot 1.000 meter gaat de route over in de Schwarzwald-Hochstrasse met ski gebieden, vele bochten en mooie uitzichten tot aan het hotel. Hotel met een terras waar het heerlijk zitten is voor het diner en een heerlijk Duits biertje.

3Dag 3
Vrijdag 2 juni. Rondrit naar Schluchsee (ca. 300 km)

Na het ontbijt starten voor de eerste rondrit. Heerlijk sturen over de mooie wegen tot het ontbijt wat gezakt is. Dan wordt het tijd om jezelf te trakteren op een heerlijk stuk Schwarzwalder Kirschtorte, een klassieke Duitse kersen-chocoladetaart. In de vele dorpjes is dat de trots van de streek.
In Triberg im Schwarzwald kan je de hoogste watervallen (163 meter) van Duitsland bekijken. De Schluchsee was een gletsjermeer voor hij werd afgedamd. De vele houtzagerijen ruik je vaak al voordat je ze ziet. De vele wijngaarden zorgen voor een heerlijk glaasje bij het eten. Terug naar het noorden door het donkere woud en langs meren voor een heerlijke motordag.

4Dag 4
Zaterdag 3 juni. Rondrit Titisee en Feldberg (ca. 280 km)

In het zuiden van het Zwarte Woud ligt de Titisee met een oppervlakte van 1,3 vierkante kilometer op 1.000 meter hoogte. Verderop steekt de Feldberg met 1.493 meter boven het Zwarte Woud uit. In de winter maakt hij deel uit van een van de grootste skigebieden van het land, in de zomer kun je per motor of kabelbaan naar de Feldbergturm voor een mooi uitzicht. Verderop op de Schauinslandstrasse kan je genieten van het mooie uitzicht en de vele bochten. In Furtwangen kan je het Koekoeksklokken museum bezoeken. Via vele dorpjes met “bach” in de naam komen we weer bij het gezellige hotel uit.

5Dag 5
Zondag 4 juni. Van Zwarte Woud naar de Eifel (ca. 315 km)

Nog een prachtige motorrit voor de wielen. Door het Nationalpark Schwarzwald-Noord rijden we naar de Rijn de grens met Frankrijk over. We pakken noch een stukje Vogezen mee voor we in Duitsland aankomen. Na het Pfälzer Wald een stukje snelweg tot Neubrücke. Via mooie bochtige wegen en fraaie dorpjes rijden we door natuurpark Hunsrück en het Moezeldal naar het hotel in de Eifel. Het is hetzelfde hotel van de heenweg.

6Dag 6
Maandag 5 juni. Bad Weidenbach naar huis

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Nog een ochtend heerlijk genieten van de wegen in de Eifel. Bij Vaals zit er nog een lunch locatie in de route. Daarna pakken we de snelweg en dan huiswaarts.

Arrangement – groepsreis 31 mei t/m 5 juni 2023:
  • Vijf overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • 1 persoonskamer: toeslag € 50,-(niet meer beschikbaar)
  • Welkomstdrankje
  • Route in gpx bestand met een track

Prijzen standaard kamer: 
6 dagen € 445,-

Aanmelden