Welcome te WalesPrachtige motorreis naar Wales, Peak District en het Lake District. Wales is grotendeels een bergachtig gebied. Het hoogste punt van Wales is de Snowdon met 1085 meter. Wales wordt vaak bezocht om zijn mooie landschappen met groen heuvels, vergezichten en mijnen. In het noorden ligt het Snowdonia National Park met de mooie Llanberis pass en in het zuiden het Brecon Beacons National Park met de mooie wegen in de Black Mountains. Het is een gebied met heuvels, bergen, vooral gras -en heidelandschappen (moorland), ook wat bossen en de nodige waterreservoirs. De Nationale Parken Peak District en het Lake District met zijn 16 meren, zijn in deze Engeland tour opgenomen.
De routes worden individueel gereden (of in kleine groepjes die zich spontaan vormen). Zijn de routes je te lang dan is er de mogelijkheid om af te snijden. De prijs hebben we laag gehouden. De hotels zijn op basis van halfpension (ontbijt en diner).

1Dag 1
Donderdag 15 juni. Aan boord van de ferry in Hoek van Holland

Je rijdt naar Hoek van Holland om in te schepen op de comfortabele Stena Line ferry naar Harwich. Inchecken vanaf 18.15. Vertrektijd is 22.00 uur.  Vanaf het dek zie je aan de horizon de kust steeds kleiner worden. Ontbijt is inbegrepen.

2Dag 2
Vrijdag 16 juni. Van Harwich naar het hotel in Betws-y-Coed (ca. 450 km)

Om 6.30 (plaatselijke tijd) komt de ferry aan in Harwich. De voorrijder helpt je met het wennen aan het links rijden. Als we Harwich uitrijden volgen we de snelwegen tot aan Shrewsbury. Daarna rijden we al snel in Wales en maken we kennis met de wegen die Wales zo bijzonder maken tussen de prachtige bergen in het noordoosten van het Nationaal Park Snowdonia. Het dorpje Betws-y-Coed ligt aan de rivier de Llugwy en bevindt zich in de Conwy Valley met zeer fraaie watervallen. Verder kan je hier het Conwy Valley Railway Museum bezichtigen. Het Hotel in Betws-y-Coed voor de komende 2 nachten is gevestigd in een schitterende voormalige koetsiersherberg. In “The Lounge” kan je een drankje nemen voorafgaand aan het 3 gangen diner.

3Dag 3
Zaterdag 17 juni. Snowdonia National Park in het noorden(ca. 260 km)

Na het uitgebreide ontbijt maken we een rondrit door het Snowdonia National Park. Diepe valleien, grillige rotsen, pittoreske dorpjes, bossen en meren typeren het epische landschap van Snowdonia National Park in Noord-Wales. Vanaf het treinstation in het voormalig mijnwerkers dorpje Blaenau Ffestiniog rijden regelmatig de oude stoomtreinen naar de haven in Porthmadog. Via mooie weggetjes naar de kust in het noorden. Door de prachtige badplaats Llandudno rijden we nog een stukje langs de kust naar Conwy. In de 13e eeuw waren Wales en Schotland in handen van Engeland, tot ongenoegen van de lokale bewoners. Om er voor te zorgen dat het land in handen bleef van Engeland, liet koning Edward I imponerende kastelen bouwen op strategische punten langs de kust of diep in de bergen. Zo ontstond de ‘Iron Ring’. In Conwy staat het duurste en best bewaarde kasteel Conwy Castle. We gaan de mooie Menai Bridge over naar het schiereiland Anglesey. In Beaumaris staat een mooi kasteel. Je kan in het dorp ook fish and chips eten. Door het dorp met de langste naam van Europa Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochweer terug over de Pont Brittania Bridge. Llanberis heeft ook een oud treinstation van de Snowdon Mountain Tramroad, dat een bezoekje waard is. Via de mooie Llanberis Pass met uitzicht op de hoogste berg in Wales de berg Snowdon (1.085m) komen we weer bij ons sfeervolle hotel.

4Dag 4
Zondag 18 juni. Van Noord naar Zuid Wales (ca. 280 km)

Een spectaculaire route met vele bochten en heggen brengt ons langs de kust via kustplaatsen als Harlech(het middeleeuwse Harlech Castle is al van verre te zien), Tywyn en de steile weg (25%) bij Borth. Bij Aberystwyth gaan we het binnenland van Wales in. De Devils Bridge zijn 3 bruggen boven elkaar gestapeld. In de buurt van Devils Bridge is een treinstation en zijn ook watervallen te vinden. We rijden dan door de Cambrian Mountains naar Llandeilo. In het centrum van het historische plaatsje Llandeilo is het volgende hotel waar we 2 nachten verblijven. Dit hotel combineert een antieke met een moderne inrichting. Ook hier inclusief diner in de Georgiaanse eetkamer.

5Dag 5
Maandag 19 juni. Rondrit Zuid Wales (ca. 280 km)

Een fraaie rondrit door het zuiden van Wales. De Black Mountains in het Brecon Beacons National Park heeft een aantal prachtige wegen met toppen over de 800 meter, waarvan de Pan-y-Fan als hoogste berg (886m). Wegen als de A4069 die bekend staan als “Top Gear Road” vanwege de vele tv opnames mogen we niet missen. Verder naar het westen komen we door Lampeter en het National Park Pembrokeshire Coast. Aan de zuidkust in Pendine is nog een mooi museum met historische motoren. Via kustplaatsje Laugharne met een vervallen kasteel, terug naar het hotel voor een heerlijke pint.

6Dag 6
Dinsdag 20 juni. Van Zuid Wales naar Peak District (ca. 300 km)

We verlaten Llandeilo. Al snel slaan we af naar de Cambrian Mountains. Vis het Llyn Brianne Stuwmeer komen we op de smalle en af en toe steile weg die ze de Devil’s Staircase noemen. Via Welshpool rijden we Wales uit en het National Park Peak District in. Het Hotel voor de komende 2 nachten, is een charmant 19e-eeuws Victoriaans landhuis dat wordt omgeven door elegante, aangelegde tuinen in de heuvels van het Peak District.

7Dag 7
Woensdag 21 juni. Rondrit door het Peak District met Snake Pass (ca. 240 km)

Na het uitgebreide ontbijt rijden we naar de zuidelijke helft van het  Peak District. Dit noemen ze de White Peak en heeft een vriendelijker landschap met lagere heuvels dan in het noorden. Het heeft veelal groene weiden en weilanden, wat bossen, naast golvende landschappen ook wel steile heuvels en de meeste dorpen van het nationale park. De ondergrond hier is het zachte kalksteen, daarom zijn er ook veel grotten te vinden. The Dark Peak is de noordelijke helft van het Peak District National Park. Het heeft een ruiger karakter en is rotsachtiger dan het zuiden. Dat komt omdat er een ander gesteente op de ondergrond van kalksteen ligt. Er zijn minder dorpen en de vegetatie is hier voor een vrij groot deel heide (moors) maar ook het nodige bos. Behalve de mooiste wegen zijn ook de Snake Pass en de Winnats Pass in de route opgenomen.

8Dag 8
Donderdag 22 juni. Van het Peak District naar Lake District (ca. 280 km)

De weg slingert nog lang door het mooie Peak District met plaatsen als Buxton, Tideswell en Bradwell. Bij het Strines stuwmeer kom je langs de Strines Inn. Mooie plek voor de koffie break en om binnen te kijken in de sfeervolle Inn, met een geschiedenis vanaf het jaar 1.275. Bij Meltham rijden we het Park uit. We proberen de grotere steden te vermijden tot we in de Yorkshire Dales komen. Een uitgestrekt onaangetast landschap met stevige boerderijen, kastelen en pittoreske dorpjes. We volgen via smalle weggetjes de River Ribble en de River Dee en gaan door het kleine dorpje Dent en gaan bij Kirkby de Yorkshire Dales weer uit. In het zuiden van het Lake District komen we aan in het landelijk gelegen hotel in Newby Bridge waar we 2 nachten blijven. Er is een traditionele bar en hier is ook het diner weer inclusief.

9Dag 9
Vrijdag 23 juni. Rondrit Lake District National Park met o.a. de Hardknott Pass (ca. 240 km)

Een rondrit door het bergachtige Lake District met zijn passen en vele meren. Na Bowness on Windermere rijden we de Kirkstone Pass (hoogste pas van het Lake District) op, met op de top de Kirkstone Pass Inn. Via The Struggle(een mooi weggetje) en langs het Ullswater meer verder naar het noorden. Bij Keswick kan je de Castlerigg Stone Circle bekijken. Om het Bassenthwaite Lake en de Honister Pass kom je weer terug in Keswick. Na het knusse stadje Grasmere rijden we naar het westen en via de Wrynose Pass komen we op de bochtige en steile (33%) Hardknott Pass.  Na Broughton in Furnuss pakken we een smal weggetje door het Park richting Newby Bridge. Voordat je het hotel bereikt kan je eventueel het Lakeland Motor Museum bezoeken.

10Dag 10
Zaterdag 24 juni. Naar de veerboot in Harwich (ca. 500 km)

Via nog een mooi stukje langs het National Park Yorkshire Dales rijden we via de snelweg naar Harwich. Inchecken vanaf 19.30. Vertrektijd is 23.00 uur. Op het dek genieten van het uitzicht als je de haven verlaat.

11Dag 11
Zondag 25 juni. Aankomst in Hoek van Holland

Uitgebreid ontbijt buffet op de boot, voor de aankomst in Hoek van Holland om 8.00 uur. Nog even op het dek kijken of je aan de horizon de kust ziet en dan de bagage weer op de motor voor het laatste stukje naar huis.

Arrangement – groepsreis:
  • acht overnachtingen in hotels op basis van halfpension (ontbijt +diner)
  • retour overtocht Hoek van Holland – Harwich in 4 persoons binnen hut met douche en toilet
  • twee overnachtingen op de boot met ontbijt op de heen en terugweg
  • welkomstdrankje
  • routebeschrijving in gpx bestand met track
  • 2 reisbegeleiders
Prijzen groepsreis 15 juni t/m 25 juni inclusief overtocht:
11 dagen € 1.350,- per persoon in 2 persoonskamer (in de hotels)
11 dagen € 1.750,- in 1 persoonskamer (in de hotels)

Bekijk voor een impressie de fotogalerij of op de filmpagina naar één van onze reizen. Wales is een nieuwe reis.
Aanmelden