SauerlandHet Sauerland ligt niet ver van Nederland in Duitsland. Daarom dus geschikt voor een korte motorvakantie bij Stelvio Motorreizen. Het Sauerland ligt tussen de Duitse steden Dortmund en Kassel. Deze regio, die ook wel het ‘land der 1000 bergen’ wordt genoemd, is een echte vakantie regio met vele mogelijkheden om te genieten van de natuur. Het landschap is heuvelachtig tot bergachtig met bossen, heldere beekjes, weiden en oude dorpjes met vakwerkhuizen. Het Sauerland beschikt over een goede wegenstructuur en vooral de kleinere wegen zijn van goede kwaliteit en bijzonder rustig. Geschikt voor de beginnende en de gevorderde motorrijder.

1
Dag 1
Donderdag 19 mei. Zevenaar naar Winterberg-Zueschen

We verzamelen bij het AC restaurant in Zevenaar. Een afwisselende route brengt ons naar Sauerland, het land van de duizend bergen. Het hotel is gelegen in een dorp tussen de vakwerkhuizen in het Sauerland. Het beschikt over een bar, restaurant en terras. Gezellig hotel van Nederlandse eigenaren.

2
Dag 2
Vrijdag 20 mei. Sauerland Zuid (ca. 280 km)

Het zuidelijke deel van Sauerland is vandaag het doel. Bad Fredeburg, Winterberg, Bad Berleburg, Neunkirchen, Betzdorf, Morsbach zijn een aantal van de plaatsen waar we door of langs rijden. In Bad Berleburg rijden we langs een slot en in Freudenberg kan je de vakwerkhuizen bewonderen. Terug naar het hotel waar we ons laten verrassen met het diner.

3
Dag 3
Zaterdag 21 mei. Rondrit Rothaargebirge en Biggesee (ca. 270 km)

We rijden langs de skipistes van Winterberg en rijden zuidwaarts naar het Rothaargebirge. Ook de wegen bij de Biggesee (een 9 km2 groot stuwmeer) en het Ebbegebirge zijn zeker de moeite waard. We hebben de mooiste wegen aan elkaar geknoopt tot een heerlijke tourdag, met zeer afwisselend stuurwerk.

4
Dag 4
Zondag 22 mei. Sauerland Noord (ca. 280 km)

De plaatsen Hirchberg, Andreasberg, Eversberg, Winterberg, Altastenberg, Plettenberg etc. zitten allemaal in de route door Hochsauerland voor weer een heerlijke motordag. De “Kahler Asten”, met 842 meter de hoogste berg van Sauerland, mag niet ontbreken.

5
Dag 5
Maandag 23 mei. Winterberg-Zueschen naar Zevenaar (ca. 255 km)

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Voor de rit naar huis rijden we nog een stukje door het Sauerland. Net als op de heenreis omzeilen we het Ruhrgebied en rijden door het zuiden van het Münsterland naar de grens.

Arrangement – groepsreis 19 t/m 23 mei 2022:
  • Vier (5-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Toeslag 1 persoonskamer € 50,-. Geen 1 persoonskamers meer beschikbaar
  • Garage voor motoren
  • Welkomstdrankje
  • Routebeschrijving op GPS voor Garmin

Prijzen standaard kamer:
5 dagen € 375,-

Bekijk voor een impressie de fotogalerij van een van onze reizen naar Sauerland

Aanmelden