Grossclockner
De gletsjer op de Großglockner die steeds kleiner wordt.

Karinthië in Oostenrijk en Italië van zaterdag 29 augustus(aankomst) tot dinsdag 8 september(vertrek)
Karinthië staat bekend om zijn goede klimaat. Dit komt door zijn geografische ligging aan de zuidzijde van de Oostenrijkse Alpen in het gebied tussen de Alpen en de Adriatische Zee. Het motorvriendelijk hotel dient 5 nachten als uitvalsbasis voor prachtige toerritten naar o.a. de Grossglockner in Oostenrijk en uitstapjes naar de Dolomieten in Italië en de Vrsicpas in Slovenië. Op de weg naar Italië pakken we de Jaufenpas mee. In Italië ligt het hotel bij het drielandenpunt van Italië, Oostenrijk en Zwitserland. In deze motorvakantie komen we meerdere keren op de prachtige StelviopasDe Stelvio (Passo di Stelvio ofwel Stilfserjoch) met een hoogte van 2.758 meter is er eentje die je als motorrijder niet mag missen. De beroemdste zijde ligt aan de oostkant. Vanaf Prad ga je door maar liefst 48 gemarkeerde haarspeldbochten 1.972 meter omhoog. Met 39 bochten en een verval van 1.536 meter doet de prachtige westkant naar Bormio er niet veel voor onder. Toerritten naar Zwitserland met de Albulapas, Fluelapas en Berninapas, naar Italië met de Gavia en Oostenrijk met het Kaunertal staan op het programma.

1Dag 1
Zaterdag 29 augustus. Aankomst hotel

Aankomst bij het hotel in Oostenrijk. Het diner is gereserveerd.

2Dag 2
Zondag 30 augustus. Rondrit Stallersattel ca. 290 km

Na het ontbijt op de motor om via de noordkant de Plockenpass te bedwingen. Dan via een mooi stukje Italië met ondermeer de Sella Monte Zoncolan en Sextental naar de Stallersattel. De Italiaanse kant heeft mooi asfalt en heeft veel bos. De weg is zo smal dat er ieder halfuur van rijrichting wordt gewisseld. De top op 2.052 meter ligt op de grens in een wild hooggebergte. De afdaling, slingerend door het Deferregental in Oost-Tirol, is genieten.

3Dag 3
Maandag 31 augustus. Rondrit naar de Dolomieten in Italië en de Plöckenpas ca. 300 km

Langs de rivier de Gail rijden we naar de grens met Italië. De beste alpenpas van Italië de Passo di Giau met een hoogte van 2.233 meter staat op het programma. Met zijn grandioze vergezichten en vele bochten een topper. De Passo di Falzarego is ook niet de minste voordat we Cortina d’Ampezzo bereiken. Via de zuid kant van de Karintische Alpen door prachtige dorpjes en mooie slinger weggetjes rijden we de grens over de mooie Plöckenpas (1.360 m) naar het hotel.

4Dag 4
Dinsdag 1 september. Rondrit Grossglockner ca. 280 km

Heerlijk genieten van het landschap, de panorama’s en de 36 haarspeldbochten die de Grossglockner (2.504 m.) ons geeft. We nemen absoluut de weg naar de Kaiser Franz Josephs Hohe met het uitzicht op de Pasterze gletsjer. Een bezoek aan het bezoekerscentrum is de moeite waard. Bij de Edelweissspitze is de Edelweisshütte met het geweldige uitzicht en de heerlijke apfelstrudel een must. We rijden tot het tolpoortje en keren, om de Grossglockner en de haarspeldbochten van de ander kant te bekijken. Langs de rivier de Möll en de Drau rijden we door het mooie dal naar het hotel.

5Dag 5
Woensdag 2 september. Rondrit naar Slovenië met Vrsicpas en Mangartpas ca. 280 km

Na het heerlijke ontbijt rijden we naar Slovenië. Na Kranjska Gora rijden we omhoog via de mooiste Alpenroute van Slovenië de Vrsicpas. Aan de Vrsicpas heb je de handen vol als motorrijder met zijn 51 haarspeldbochten. De noordkant heeft in de bochten kinderkopjes leggen. De prachtige Mangartpas mag je niet overslaan. Over de Predilpas kom je weer in Italië. De Nassfeldpas met zijn talrijke haarspeldbochten en tunnels brengt ons weer in het hotel.

6Dag 6
Donderdag 3 september. Van Oostenrijk naar Italië ca. 300 km

Alle bagage mee voor een rit naar het volgende hotel in Italië. Zeker geen saaie rit door hoofdzakelijk Italië. De Jaufenpas met zijn vele bochten en daarna het Passeiertal richting Merano is prachtig.

7Dag 7
Vrijdag 4 september. Rondrit Kaunertal, Samnaun en Stelvio (ca. 280 km)

De weg door het Kaunertal in Oostenrijk met aan het einde de Kaunertaler Gletscher is de tol meer dan waard. Naar de top op 2.750 meter krijg je maar liefst 29 genummerde haarspeldbochten. Onderweg zie je een stuwmeer met een van de hoogste damwanden ter wereld (168m) en fabelachtige uitzichten. Op de weg terug kan je in het belastingvrije Samnaun goedkoop de tank van je motor vol gooien. Winkeltjes en terrassen genoeg om je de rest van de dag te vermaken. De route gaat, voor de liefhebbers van mooie bochten, nog verder met een rondje naar de Passo Stelvio en de Umbrail. De 48 haarspeldbochten naar de top zijn een onvergetelijke ervaring.

8Dag 8
Zaterdag 5 september. Rondrit Flüelapas, Albulapas, Bernina (ca. 290 km)

Na het ontbijt buffet stappen we op om, een groot deel van de dag, door Zwitserland te rijden. Langs heldere meren en reusachtige rotsvlaktes rijden we over de Flüelapas naar Davos. Paralel aan de Flüelapas loopt de rauwe en wilde Albulapas compleet met Gletschermeer. Via de mooie wegen over de Berninapas komen we in het belastingparadijs Livigno waar de benzine goedkoop is. Met een volle tank rijden we verder via de mooie Umbrailpas naar het hotel.

9Dag 9
Zondag 6 september. Rondrit Umbrail, Gavia en de Stelvio (ca. 240 km)

De Umbrail met zijn 34 haarspeldbochten en een stijging van 12,5 procent is absoluut een must om met de motor gereden te hebben. We rijden door om de Gaviapas in Italië met een hoogte van 2.612 meter, van de mooie zuidkant op te rijden. Smal spannend en landschappelijk een topper. Met zijn 43 kilometer zeker niet te kort. Het toetje is deze dag de “Koning van de Alpen” de Stelvio maar dan van de zuidkant.

10Dag 10
Maandag 7 september. Rondrit Ofenpas, Albulapas en Flüelapas, (ca. 290 km)

We beginnen met de Stelvio. Dan via de Umbrailpas de grens over naar Zwitserland. De mooie Ofenpas over naar de Albulapas en via Davos naar de Flüelapas . Via een stukje Oostenrijk komen we weer bij het hotel in Italië.

11Dag 11
Dinsdag 8 september. Vertrek

Het zit er weer op. Na het ontbijt is er afscheid en volgt men zijn weg naar huis.

Arrangement – groepsreis van 29 augustus tot 8 september voor € 945,-:
  • 10 overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt +diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Welkomstdrankje
  • Routebeschrijving op GPS voor Garmin

Prijs in 2 persoonskamer € 945,- 1 persoonskamertoeslag € 115,- Bekijk voor een impressie de fotogalerij van onze reizen naar Oostenrijk en Italië. Aanmelden

Stelvio pas
Krappe bochten op de Stelvio pas