Weserbergland met Stelvio Motorreizen Het Weserbergland is een heuvelland rond de rivier de Weser met veel historische vakwerksteden en ligt tussen Harz en Sauerland in Duitsland. Vele sprookjes van de gebroeders Grimm, zoals de rattenvanger van Hamelen, zijn hier opgetekend. Ook de geboorteplaats Bodenwerder van de baron van Münchhausen ligt in dit gebied. Het hoogste punt van het natuurpark Weserbergland ligt in de Solling op 528 meter hoogte. De wegen lijken voor motorrijden gemaakt. Het centraal gelegen, motor vriendelijke 3 sterren hotel beschikt over een restaurant, terras, biergarten en een sauna.

1Dag 1
Donderdag 3 juni. Oldenzaal naar hotel in Lügde (ca. 235 km)

De route start op de grens bij Oldenzaal. Na Osnabrück verlaten we de snelweg om in het Teutoburger Wald de stuurweggetjes op te zoeken. Door het Wiehengebirge komen we in Porta Westfalica. Hier staat het Kaiser Wilhelm denkmal. Via een mooie weg door o.a. Extertal  naar het hotel in Lügde. Lügde staat bekend om zijn historische stadscentrum met de prachtig gerestaureerde boerderijen, vakwerkhuizen, de middeleeuwse wallen en de twee nog bewaard gebleven verdedigingstorens.

2Dag 2
Vrijdag 4 juni. Naar het land van de Gebroeders Grimm (ca. 280 km)

We rijden in het gebied van de Deutsche Märchenstrasse en door het romantische Wesertal. In Bodenwerder vindt u nog steeds Baron von Münchhausen en in Hamelen is de rattenvanger nog regelmatig actief. Een heerlijke dag van toeren en rondkijken in een sprookjesachtig verleden. De Weser, de Köterberg en de hoogste berg en het Eggegebirge staan op het programma. Via de Emmerstausee komen we weer in het mooie dorp Lügde.

3Dag 3
Zaterdag 5 juni. Tocht naar de Harz (ca. 320 km)

Over de blauwe brug steken we de Weser over. We passeren mooie dorpjes met de typische vakwerkhuizen. Ons doel is het nationale park tussen Bad Harzburg en Osterode in de Harz. Je komt door het Okertal met de stuwmeren Okerstausee en Sösestausee. Je passeert een waterval en de Drei Annen Hohne een stationnetje waar regelmatig de stoomtrein aankomt. Mooie bochtige asfaltwegen en heuvels boven de 400 meter zorgen voor veel stuurplezier. Met een bijzonder pontje maken we de overtocht over de Weser weer terug naar het hotel.

4Dag 4
Zondag 6 juni. De Weser (ca. 260 km)

Over aan aantal haarspeldbochten komen we bij de Weser aan. Bij Polle steken we de Weser over om heerlijke weggetjes te rijden van en naar de rivier door het Wesertal. Een afwisselende dag langs en over rivieren, door bossen, over heuvels en de dorpjes met vakwerkhuizen.

5Dag 5
Maandag 7 juni. Van Lügde naar Oldenzaal (ca. 215 km)

Ook op de terugweg pakken we nog mooie wegen in het Teutoburgerwald. We passeren het Hermanns Denkmal bij Detmold. Voorbij Bielefeld rijden we door het Wiehengebirge naar Ibbenbüren. Hier is nog de mogelijkheid het motormuseum te bezoeken voordat je de snelweg pakt.

Arrangement – groepsreis van 3 tot 7 juni:

  • 4 overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt + diner)
  • Welkomstdrankje
  • Reisbegeleiding
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Toeslag 1 persoonskamer € 10 per nacht
  • Beperkte stalling in garage (tot 7 motoren)
  • Routebeschrijving in gpx bestand voor Garmin en TomTom.

Prijs in 2 persoonskamer:
5 dagen € 355,-
Bekijk voor een impressie de fotogalerij van een van onze reizen naar Weserbergland.

Aanmelden