Vrsic Oostenrijk met Stelvio MotorreizenNaar Oostenrijk, Slovenië, Bosnië-Herzegovina en Kroatië met een groepsreis van zaterdag 28 augustus tot maandag 6 september 2021

In Kroatië en Bosnië-Herzegovina beschikken de steden over eeuwenoude oude Turkse wijken maar je vindt er ook Orthodoxe kloosters en katholieke kerken, naast Communistische torenflats. Kroatië heeft ook mediterrane invloedsferen van met name Venetië. De Joegoslavië-oorlog, die woedde in de jaren 90 van de vorige eeuw, heeft grote littekens nagelaten in het land. In het bergachtige binnenland vind je natuurwonders als de meren van Plitvice en de Dinarische Alpen.

Een bijzondere kans om een keer een deel van Europa te bezoeken waar je niet zo snel doorheen zal rijden.

1Dag 1
Zaterdag 28 augustus. Naar Kranjska Gora in Slovenië

Op eigen gelegenheid naar het hotel in Kranjska Gora.

2Dag 2
Zondag 29 augustus. Naar Novi Vinodolski in Kroatië ca. 300 km

Door de Julische Alpen langs de hoogste berg van Slovenië de Triglav naar het zuiden. Vele slingerweggetjes en haarspeldbochten later, steken we de grens over naar Prezid in Kroatië. Na de bergen in het Nationaal Park Risnjak komen we aan in het kustgedeelte. In Novi Vinodolski staat het hotel aan de kust. Nog even zwemmen in het warme zeewater.

3Dag 3
Maandag 30 augustus. Naar Bihac in Bosnië-Herzegovina ca. 250 km

Het binnenland weer in voor een mooie tocht over het bergmassief van de Velika Kapela naar Bihac. Onderweg komen we door Velika Kladusa en volgen we de rivier de Una naar het hotel in het centrum van Bihac. De stad heeft een rijke geschiedenis. In de Bosnische oorlog was de stad 3 jaar in beleg (tot 1995) door het Servische leger.

4Dag 4
Dinsdag 31 augustus. Naar Mostar in Bosnië- Herzegovina ca. 310 km

Door het heuvel achtige binnenland rijden we naar Mostar. In Jajce kan je de waterval bewonderen. In Jablanica staat een oude trein en een opgeblazen brug als monument van de strijd van de partizanen in WWII. Mostar is een stad in Herzegovina met de beroemde brug Stari Most. Kapot geschoten maar weer herstelt na de Joegoslavische oorlog. Aan veel gebouwen is de recente geschiedenis nog te zien. Vanuit het hotel kan je lopend naar de Stari Most brug gaan.

5Dag 5
Woensdag 1 september. Van Mostar naar Podstrana in Kroatië ca. 220 km

We rijden Mostar uit langs het kruisbeeld op de berg naar de regio Dalmatië langs de kust. Dalmatië is een relatief smalle kuststrook. Tot de grootste bergen aan de kuststrook van de Dinarische Alpen behoort de Biokovo. We rijden in het natuurpark Biokovo via een smalle bochtige weg van 20 km naar de top van de Sveti Jure op 1.762 hoog. Prachtig uitzicht onderweg en op de top. Dan verder over de kustweg Jadranska Magistrale(D8) richting Split naar het hotel voor 2 dagen in Podstrana.

6Dag 6
Donderdag 2 september. Rustdag of rondrit ca. 280 km

Het hotel ligt aan het strand van de Adriatische zee. Vandaag de kans om van de zon en zee te genieten. Een bezoek aan de mooie stad Split behoort tot ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk is er ook een mooie rondrit beschikbaar. Met de boot naar het mooie eiland Brač voor een rondrit kan ook.

7Dag 7
Vrijdag 3 september. Podstrana naar Zadar ca. 250 km

Om Split heen rijden we al gauw van de kust weg het binnenland in. Haarspeldbochten en leuke dorpjes zorgen voor veel afwisseling. In de oude stad Knin staat op een berg een oud fort. Via Gracac en het aan een baai gelegen pittoreske Novigrad komen we weer aan de kust in de havenstad Zadar. Zadar heeft een lange en bewogen geschiedenis, waarin het behalve Kroatisch ook Romeins, Byzantijns, Hongaars, Venetiaans, Frans, Oostenrijks en Italiaans is geweest. Het hotel met zwembad bevindt zich aan de boulevard bij het kiezelstrand. Het is slechts 15 minuten lopen naar het historische centrum van Zadar.

8Dag 8
Zaterdag 4 september. Zadar naar Novi Vinodolski ca. 290 km

Eerst een stuk over de kustweg Jadranska Magistrale(D8). Dan de bergen in naar Gospic en verder naar het nationaal park Sjeverni Velebit. Het park omvat het noordelijke deel van het Velebit-gebergte; het landschap bestaat uit bergen, veel kalksteenformaties en bossen. Door het bergmassief van De Kleine Kapela (Kroatisch: Mala Kapela) komen we uit bij de kust en is het nog een klein stukje naar het hotel, die we al kennen van de heenreis. Nog even zwemmen in zee.

9Dag 9
Zondag 5 september. Naar Kransjka Gora in Slovenië ca. 280 km

Het laatste stukje langs de kust van Kroatië. Na Rijeka passeren we de grens met Slovenië. Via Nova Gorica rijden we langs de grens met Italië door het bergachtige nationaal park Triglav. Voor we het hotel bereiken komen we over De Vršič-pas op 1611 meter hoogte is de hoogste bergpas van Slovenië.  De Vršič-pas heeft 50 haarspeldbochten. Russische krijgsgevangenen legden de pas tussen 1914–1916 als militaire weg aan door het Isonzodal. In Kransjka Gora staat het al bekende hotel voor deze nacht.

10Dag 10
Maandag 6 september. Vertrek uit Kransjka Gora

Op eigen gelegenheid vertrek uit Kransjka Gora.

Arrangement – groepsreis van 28 augustus tot 6 september 2021:

  • 9 overnachtingen in hotels. 7 op basis van halfpension (ontbijt +diner) en 2 nachten inclusief ontbijt
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • 2 reisbegeleiders
  • Welkomstdrankje
  • Routebeschrijving in gpx bestand met tracks

Prijs in 2 persoonskamer € 725,-
1 persoonskamertoeslag € 225,-
Aanmelden